Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας διεξάγει έρευνα για όσα έγιναν στον αγώνα ΑΕΚ-ΑΡΗ στο ΟΑΚΑ την Κυριακή

Στην… τσιμπίδα του νόμου ΑΕΚ και Δημήτρης Μελισσανίδης για όσα έγιναν την Κυριακή στο ΟΑΚΑ.

Αυτεπάγγελτα ο ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας Κώστας Σπυρόπουλος, ξεκίνησε την έρευνα του και προφανώς προτίθεται (με επαρκείς ενδείξεις) να διενεργήσει προκαταρκτική στο ποινικό μέρος της υπόθεσης αλλά και να ασκήσει τις σχετικές πειθαρχικές διώξεις στο ποδοσφαιρικό μέρος της υπόθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας ζήτησε ήδη τόσο το φύλλο αγώνα όσο και την έκθεση του παρατηρητή της Λίγκας, την έκθεση της Αστυνομίας και το οπτικοακουστικό υλικό από το γήπεδο. Θα προσπαθήσει μέσω αυτών να εξετάσει τις καταγγελίες του Άρη. Για τις απειλές στον Θόδωρο Καρυπίδη και τον διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος Σταύρο Νιαρχάκο. Τον προπηλακισμό του δεύτερου (ο Δημήτρης Μελισσανίδης συνοδεία 8 ατόμων της ασφαλείας του φέρεται να τον έπιασε από την γραβάτα). Αλλά και την διπλή «εισβολή» των διοικητικών ΑΕΚ στα αποδυτήρια κατά την ανάπαυλα.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης αλλά και η ΠΑΕ ΑΕΚ απειλούνται από τον Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ με ποινές που φτάνουν ως τον ισόβιο αποκλεισμό του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, την τιμωρία της έδρας ή και τον υποβιβασμό της Ένωσης. Για την ακρίβεια; Ο πρωταγωνιστής των επεισοδίων βίας τιμωρείται με ισόβιο αποκλεισμό από τα γήπεδα, του απαγορεύεται να ασχολείται με το ποδόσφαιρο και η ΠΑΕ, στη διοίκηση της οποίας είναι τοποθετημένος, αντιμετωπίζει ποινές από διεξαγωγή αγώνων χωρίς θεατές έως υποβιβασμό, ανάλογα με το εύρος των επεισοδίων και την ένταση της βίας που ασκήθηκε, είτε από τον φυσικό αυτουργό, είτε από τον ηθικό.

Υπενθυμίζεται πως στο ίδιο γήπεδο και στα ίδια αποδυτήρια τον Φεβρουάριο του 2020 σε ματς Κυπέλλου ο ίδιος παράγοντας της ΑΕΚ, ο Δημήτρης Μελισσανίδης είχε καταγγελθεί από τον Πορτογάλο βοηθό διαιτητή του αγώνα πως του επιτέθηκε, τον εξύβρισε και του έστριψε ντα γεννητικά του όργανα. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης είχε τιμωρηθεί για εκείνη την αποδεδειγμένη ενέργεια του με εξάμηνη απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο. Ποινή που τον ακολούθησε και στον Τελικό Αγώνα του Κυπέλλου στο Βόλο.

Στον Άρη πάντως, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ βράζουν με τον παρατηρητή της Λίγκας καθώς στην έκθεση του φέρεται να μην έχει καταγράψει επακριβώς όσα συνέβησαν στη φυσούνα του Ολυμπιακού Σταδίου ανάμεσα στον γενικό διευθυντή του Άρη, Δημήτρη Νιαρχάκο και τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ ΑΕΚ, Δημήτρη Μελισσανίδη.

Και όσο για την ΑΕΚ; Την Κυριακή το βράδυ αρκέστηκε να αναφέρει πως «θα τα πούμε στα δικαστήρια» ενώ σήμερα μέσω διαρροής απειλεί με μηνύσεις.