Ο Ρίζος του ΑΠΟΛΛΩΝΑ και της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ μιλά για το σημερινό ντέρμπι

Ένα γνώριμο από τα παλιά συναντήσαμε τυχαια ψες. Ένα ποδοσφαιριστη που φόρεσε τις φανέλλες και των 2 σημερινών ‘’μονομάχων’’ ΑΠΟΛΛΩΝΑ και ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ.

Ο Κώστας Χριστοφόρου ο γνωστός σε όλους ΡΙΖΟΣ, που ξεκίνησε από τις ακαδημίες του ΑΠΟΛΛΩΝΑ και έκανε ντεπούτο στην 1η ομάδα σε ηλικία μόλις 16 χρονών. Αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του σε Ευρωπαϊκό αγώνα στο Europa League με τα χρώματα του ΑΠΟΛΛΩΝΑ στον αλησμόνητο επαναληπτικό με την Real Zaragoza (0-3 ο πρώτος αγώνα) με τελικό σκορ  1-1. Η ομάδα της Λεμεσού κρατούσε τη νίκη που θα ήταν η 1η Κυπριακής ομάδας εκτός έδρας επί Ισπανικής μέχρι το 89’ λεπτό και ισοφαρίστηκε με πέναλτι.

Αγωνίστηκε στους Γαλάζιους της Λεμεσού μέχρι το 1990 όπου μετακόμισε στους Γαλάζιους της Αμμοχώστου την ΑΝΟΡΘΩΣΗ. Με την ομάδα της Αμμοχώστου κατέκτησε το Πρωτάθλημα το 1995.  O Ρίζος αγωνίστηκε για 1η φορά στο Champion’s League στις αναμετρήσεις της Κυρίας με την Rangers (έχασε στη Γλασκώβη με 1-0 και ο επαναληπτικός έληξε 0-0 και αποκλείστηκε).

Ο Ρίζος ‘’κρέμασε’’ τα παπούτσια σχετικά νωρίς σε ηλικία 27 χρονών το 1997.

Για τον σημερινό αγώνα μας είπε ότι και οι 2 ομάδες είναι πολύ φορμαρισμένες και το αποτέλεσμα για τη νίκη είναι 50-50 ανεξαρτήτως έδρας. Είναι σίγουρος ότι θα δούμε ενα εξαιρετικό αγωνα τόσο από τεχνικής αλλά και πάθους. Τόνισε ότι οι 2 προπονητες Zorniger και Ketsbaia είναι πολύ διαβασμένοι γενικά ως προπονητες και θα κανουν πολλες κινήσεις στην ”σκακιερα” του αγώνα για το ΜΑΤ. Σημείωσε όμως ότι αν ο ΑΠΟΛΛΩΝ κερδίσει τότε είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τίτλο. Σε αντίθετη περίπτωση με νίκη της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ τα πράγματα θα είναι ανοικτά για όλους έστω και αν ο ΑΠΟΛΛΩΝ θα είναι με 5 βαθμούς μπροστά από την σημερινή του αντίπαλο.

Εύχεται να δούμε ένα αγώνα αντάξιο του ονόματος και των 2 ομάδων και πάνω απ όλα να επικρατήσει η αθλητοπρεπεια.