Ο Kylian Mbappe και η ”παρέα” του σκόρπισαν με ανατροπή την Barcelona με τεσσάρα (στιγμιότυπα)

Barcelona – Paris Saint Germain 1-4 (Συνολικό σκορ 4-6)

Ο Kylian Mbappe σκόραρε δύο φορές καθώς η Παρί Σεν Ζερμέν συνέτριψε την Μπαρτσελόνα για να ανατρέψει το σκορ του πρώτου αγώνα και να φτάσει στα ημιτελικά του Champions League.

Η PSG είχε χάσει εντός με2-3 στον πρώτο αγώνα στη Γαλλία, αλλά έφτασε στους τέσσερις  για πρώτη φορά από το 2021 μετά από μια φοβερή αναμέτρηση στην Ισπανία.

Οι επισκέπτες ξεκίνησαν καλύτερα στην προσωρινή έδρα της πέντε φορές πρωταθλήτριας Ευρώπης Μπαρτσελόνα – την Estadi Olimpic Lluis Companys.

Αλλά ήταν η Καταλανική ομάδα που χτύπησε πρώτη στο 12′ λεπτό όταν ο Ραφίνια σημείωσε το 1-0 και το γήπεδο πήρε φωτιά.

Το έργο που είχε μπροστά της φαινόταν τρομακτικό για την PSG σε εκείνο το σημείο, καθώς χρειαζόταν να σκοράρει δύο γκολ μόνο και μόνο για να ισοφαρίσει το συνολικό σκορ με το κοινό να είναι πολύ εναντίον της.

Αλλά τα πράγματα άρχισαν να ξετυλίγονται όταν ο αμυντικός της Μπάρτσα, Ρόναλντ Αραούχο, δέχθηκε απευθείας κόκκινη κάρτα επειδή έκοψε τον Μπράντλεϊ Μπάρκολα λίγο έξω από την περιοχή και αρνήθηκε μια ξεκάθαρη ευκαιρία για γκολ.

Ο Araujo φάνηκε να υποστηρίζει ότι ο κεντρικός συμποδοσφαιριστής του Pau Cubarsi κάλυπτε, πράγμα που σημαίνει ότι δεν ήταν ο τελευταίος άνθρωπος, αλλά ο βοηθός διαιτητής VAR συμφώνησε με την απόφαση του διαιτητή, αφήνοντας τη Μπαρτσελόνα να παίξει 60′ λεπτά με 10 παίκτες.

Ο Ουσμάν Ντεμπελέ εκμεταλλεύτηκε το πλεονέκτημα όταν, κόντρα στην πρώην ομάδα του, πυροβόλησε στο 40′ λεπτό στην οροφή των διχτυών ισοφαρίζοντας σε 1-1. 

Ο Βιτίνια στο 54′ λεπτό  με ένα εκπληκτικό σουτ πέτυχε το 1-2 και ταυτόχρονα το 4-4 στο σύνολο.

Η αξιοσημείωτη ανάκαμψη της PSG συνεχίστηκε όταν ο Ζοάο Κανσέλο κατέβασε στον Ντεμπελέ στη μεγάλη περιοχή και ο Μπαπέ μετέτρεψε την ασιστ σε γκολ στο 61′ λεπτό πετυγχαίνοντας το 1-3 για να δώσει την ομάδα του το προβάδισμα στο σύνολο με 4-5.

Ο Μπαπέ στη συνέχεια έβαλε το κερασάκι στη τούρτα αφού πέτυχε στο 89′ λεπτό το τελικό 1-4. 

Οι δύο πρώτοι ημιτελικοί θα πραγματοποιηθούν σε ξεχωριστές βραδιές, στις 30 Απριλίου και 1 Μαΐου, με τους επαναληπτικούς στις 7 και 8 Μαΐου.

Από τότε που ανέλαβε η Qatar Sports Investments το 2011, η PSG έχει κερδίσει εννέα τίτλους της Ligue 1, αλλά δεν κατάφερε να εκπληρώσει τη βασική φιλοδοξία της ιδιοκτησίας να κερδίσει το Champions League.

Έφτασαν στον τελικό το 2020, αλλά έχασαν από την Μπάγερν Μονάχου και έκτοτε έχουν φτάσει στα ημιτελικά μία φορά και έχουν βγει στους «16» δύο φορές.

Δείτε τα στιγμιότυπα: