Πολύβιος Παλιούρας: ‘’Η μη εξασφάλιση Ευρωπαϊκού εισιτηρίου θα είναι αποτυχία’’, όλες οι δηλώσεις του Εκ. Τύπου της ΠΑΦΟΣ F.C.

Σε αποκλειστικές δηλώσεις του στην ιστοσελίδα μας ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΠΑΦΟΣ F.C. Πολύβιος Παλιούρας μας ανέφερε τα ακόλουθα:

Σε ερώτηση ποια είναι η συνταγή της μέχρι τώρα επιτυχίας της ομάδας ο Ε.Τ. απάντησε ότι ο εξαιρετικός και προσεκτικός προγραμματισμός του περασμένου καλοκαιριού με την προσθήκη ταλαντούχων ποδοσφαιριστών που δεν ήλθα ως τρανταχτά ονόματα αλλά ως ταλέντα, σε συνδυασμό με τον επαγγελματισμό όλων όσων αποτελούν το τεχνικό επιτελείο με επικεφαλής τον Henning Berg, έφεραν τα αποτελέσματα που βλέπουμε στον αγωνιστικό χώρο. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Ε.Τ. της Παφιακής ομάδας στην προσωπικότητα του Νορβηγού προπονητή και την μεταδοτικότητα του στους ποδοσφαιριστές αλλά και το πόσο σημαντικό είναι που γνωρίζει την Κυπριακή πραγματικότητα έτσι ώστε να μην χαθεί χρόνος προσαρμογής και ότι ήξερε από την αρχή πως ακριβώς ήθελε να κτίσει το αγωνιστικό πλάνο της ομάδας.

Σε ερώτηση για τα 2 ντέρμπι που ακολουθούν με ΑΕΚ στην ‘’Αρένα’’ και ΑΠΟΛΛΩΝ στο ‘’Στέλιος Κυριακίδης’’ και πόσο θα επηρεάσουν τους στόχους της ομάδας η συνολική συγκομιδή βαθμών από τους αγώνες αυτούς, η απάντηση του Ε.Τ. της Παφιακής ομάδας, ήταν ότι δεν θα επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό τους στόχους της ομάδας αφού υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος και όλες οι ομάδες ακόμα και αυτές που βρίσκονται στα ψηλά της βαθμολογίας μπορεί να χάσουν βαθμούς από τις ομάδες που βρίσκονται στα χαμηλά αφού φάνηκε ότι όλες οι ομάδες είναι ανταγωνιστικές κάτι που κάνει το Πρωτάθλημα ιδιαίτερα απρόβλεπτο. Πρόσθεσε όμως ότι αν επιτύχουν το απόλυτο των 6 βαθμών σίγουρα θα είναι κάτι πολύ θετικό.

Σε ερώτηση αν με 2 νίκες στα 2 αυτά ντέρμπι θα δηλώσουν ότι ο στόχος είναι το Πρωτάθλημα ο Ε.Τ. της Παφιακής ομάδας απάντησε αρνητικά. Διευκρίνισε ότι ουδέποτε έχουν αναφέρει ότι ο στόχος  της χρονιάς είναι η κατάκτηση του Πρωταθλήματος, αλλά δεν δίστασε να αναφέρει ότι με βάση την πορεία της ομάδας και αναλόγως πως θα εξελιχτούν τα πράγματα στη συνέχεια αν έλθει ο τίτλος θα είναι φυσικά ευπρόσδεκτος.

Μετά την πιο πάνω απάντηση ο Ε.Τ. της ΠΑΦΟΣ F.C. απάντησε στο ερώτημα αν θα θεωρηθεί αποτυχία η μη έξοδος στην Ευρώπη, απάντησε ευθέως καταφατικά. Είναι ξεκάθαρο τόνισε ότι το όλο κτίσιμο της ομάδας έγινε για να εξασφαλιστεί Ευρωπαϊκό εισιτήριο και οτιδήποτε άλλο θα είναι αποτυχία.

Σε ερώτηση για την κατάσταση του νέου αποκτήματος Ισπανού επιθετικού Χέφτε Μπετανκόρ και αν θα πραγματοποιηθούν και άλλες μεταγραφές ο Ε.Τ. της Παφιακής ομάδας απάντησε ότι ο Μπετανκόρ έχει σημαντικές εμπειρίες από Ισπανία και Αυστρία και ήλθε στην ομάδα ως υπό εξέλιξη ταλέντο. Για το αν θα γίνουν επιπρόσθετες μεταγραφές ανέφερε ότι ενδεχομένως να αποκτηθεί ένας ταλαντούχος τερματοφύλακας νεαρός σε ηλικία και εξελίξιμος και ίσως και ένας μέσο-αμυντικός με τις ίδιες προδιαγραφές. Δήλωσε ότι δεν θα γίνουν μεταγραφές για χάρη των μεταγραφών αφού η ομάδα είναι πολύ δεμένη και έχει αρκετή ποιότητα και οι οποιεσδήποτε νέες μετεγγραφές θα προσθέσουν ανερχόμενα ταλέντα.

Τέλος ρωτήσαμε τον Ε.Τ. της ΠΑΦΟΣ F.C. αν στα επόμενα 3-5 χρόνια θα αποκτήσουν ιδιόκτητο γήπεδο, δήλωσε με βεβαιότητα ότι το πολύ σε 5 χρόνια η Παφιακη ομάδα θα έχει ένα σύγχρονο γήπεδο και αυτό είναι ξεκάθαρος στόχος. Θα είναι ένα γήπεδο στολίδι για την Πάφο με ανέσεις αλλά και εμπορική ανάπτυξη και ενδεχομένως να εξευρεθεί χώρος εντός Πάφου. Δεν δίστασε δε να κάνει αναφορά στο γεγονός ότι ζητήθηκε από τον ΚΟΑ να συζητήσουν το ενδεχόμενο ανακατασκευής του ‘’Στέλιος Κυριακίδης’’, αλλά αντιλήφθησαν ότι δεν υπήρχε τέτοια πρόθεση από πλευράς πολιτείας.