Προειδοποίηση της αστυνομίας στην ΚΟΠ για μηδενική ανοχή

Προειδοποιεί την ΚΟΠ η Αστυνομία ότι από την επόμενη αγωνιστική, αν επαναληφθούν επεισόδια θα επιδεικνύει μηδενική ανοχή και δεν θα εγγυάται την ασφάλεια ενός αγώνα, οπόταν είτε δεν θα διεξάγεται ή θα διακόπτεται, ανάλογα.

Με νέα επιστολή της Αστυνομίας η οποία στάληκε σήμερα στην ΚΟΠ, την οποία αποκαλύπτει το philenews, καταγράφονται σε πίνακα τα επεισόδια που έγιναν σε δυο αγώνες την περασμένη αγωνιστική.
Συγκεκριμένα επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια των ποδοσφαιρικών αγώνων Ανόρθωσης – Απόλλωνα που διεξήχθηκε στο στάδιο Αντώνης Παπαδόπουλος στις 31/8/2024 και Νέα Σαλαμίνα – Ομόνοια που έγινε στο στάδιο Αμμόχωστος – Επιστροφή την 1/9/2024, αξιωματικοί της Αστυνομίας που είχαν οριστεί ως υπεύθυνοι για τη διεξαγωγή των αγώνων, κατέγραψαν έκνομα συμβάντα.

Σ’ αυτά σημειώνεται η μαζική επίθεση οπαδών του Απόλλωνα κατά οπαδού της Ανόρθωσης έξω από το γήπεδο και η ρίψη πυρσών στο στάδιο Αμμόχωστος. Η Αστυνομία τονίζει ότι τα σοβαρά αυτά συμβάντα έλαβαν χώρα παρά τις έγκαιρες και επανειλημμένες προειδοποιήσεις της Αστυνομίας τόσο προς την ΚΟΠ όσο και προς τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους και υπεύθυνους φορείς, για την όλη πολιτική που η ηγεσία της ΚΟΠ αποφάσισε να ακολουθήσει στο ζήτημα της μετακίνησης των φιλάθλων.

Η Αστυνομία, όπως σημειώνει, αναμένει πλέον από την Ομοσπονδία πιστή εφαρμογή των πρόσφατα αποφασισθέντων νέων πειθαρχικών μέτρων και να επιβάλει τις ανάλογες προβλεπόμενες ποινές εκεί και όπου επιβάλλεται.

Την ίδια ώρα η Αστυνομία τονίζει με έμφαση ότι από την αμέσως επόμενη αγωνιστική θα υπάρχει μηδενική ανοχή σε τέτοια ή άλλα αντίστοιχης σοβαρότητας φαινόμενα παραβατικότητας οπότε και χωρίς καμιά απολύτως επιφύλαξη ή δισταγμό, θα εφαρμόσει τις σχετικές πρόνοιες της κείμενης νομοθεσίας που αφορούν στην ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων.

Παράλληλα αναφέρει ότι θα εξετάζει με πάσα σοβαρότητα τα μέτρα ασφάλειας που θα λαμβάνονται και ανάλογα θα αποφασίζει την αστυνόμευση ή μη των αγώνων.

«Στο πλαίσιο αυτό καλούνται όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και ιδίως οι υπεύθυνοι ασφαλείας, υπεύθυνοι σωματείων και οι επιτηρητές να ασκούν με τυπικότητα τα καθήκοντά και υποχρεώσεις τους με βάση την κείμενη νομοθεσία. Το ίδιο ισχύει και για τις αρχές και υπευθύνους των σταδίων που εκδίδουν τα σχετικά πιστοποιητικά ασφάλειας αλλά και τους υπόλοιπους συναρμόδιους φορείς» σημειώνεται στην επιστολή.
Τέλος η Αστυνομία τονίζει πως θα αναμένει έστω και την υστάτη ότι οι εμπλεκόμενοι φορείς θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος.