Έγινε η κλήρωση του Κυπέλλου 2022-23

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Συνεδριακό Κέντρο του Σταδίου ΓΣΠ η κλήρωση των αγώνων της πρώτης φάσης του Κυπέλλου  Α’ – Β’ Κατηγορίας περιόδου 2022 – 2023.

Η διαδικασία της κλήρωσης έγινε στην παρουσία του Ευάγγελου Μούσκου, εκ των αντιπροέδρων της ΚΟΠ, του Γενικού Διευθυντή της Ομοσπονδίας Ανθούλη Μυλωνά ενώ την χορηγό εταιρεία εκπροσώπησε η Μελίνα Λιμνάτη, Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων και Βιωσημότητας.

Στην Α’ φάση δεν συμμετέχουν τέσσερις ομάδες. Η Ομόνοια Λευκωσίας και ο Εθνικός Άχνας που αγωνίστηκαν στον περσινό τελικό και Απόλλων, ΑΕΚ που μαζί με την Ομόνοια, προκρίθηκαν σε φάση ομίλων των Πρωταθλημάτων UEFA. Άρης Λεμεσού, Ολυμπιακός και ΠΟ Ξυλοτύμπου ήταν οι… τυχερές τις κλήρωσεις, αφού περνάνε στη Β’ φασή χωρίς αγώνα.

Τα ζευγάρια

Ένωση Νέων Παραλιμνίου – Ολυμπιάς Λυμπιών.

Οθέλλος Αθηαίνου – Δόξα Κατωκοπιάς.

Νέα Σαλαμίνα – Πέγεια 2014.

ΑΕΖ Ζακακίου – Πάφος FC.

Π.Ο. Αχυρώνας Ονήσιλος – ΑΠΟΕΛ.

ΑΕΛ – Ερμής.

Καρμιώτισσα – ΕΝΥ Διγενής Ύψωνα.

ΠΑΕΕΚ – Ανόρθωση.

Ακρίτας Χλώρακας – Ομόνοια 29ης Μαίου.

Τρόπος διεξαγωγής

Στη α’ φάση μέσα από μονούς αγώνες προκρίνονται οι 9 νικητές των αντίστοιχων αγώνων που μαζί με τις 3 τυχερές ομάδες, φτάνουμε στις 12 ομάδες.

Με αυτό τον τρόπο διατηρούνται 4 κενές θέσεις ενόψει της β’ φάσης, στην οποία θα λάβουν μέρος και οι 4 ομάδες που εξαιρέθηκαν από την α’ φάση και μπαίνουμε στη β’ φάση με 16 ομάδες.