Σαν σήμερα στο EURO 2004 όταν το Πειρατικό πήρε….σβάρνα και την Γαλλία

Σαν σήμερα στις 25 Ιουνίου του 2004 σε εκείνο το ανεπανάληπτο EURO η Ελλάδα αντιμετώπισε την πανίσχυρη Γαλλία των Zidane, Barthez, Thuram, Lizarazu, Makelele, Pires, Trezequet, Henry (μόνο διαβάζοντας τα ονόματα σε πιάνει ένα δέος).

Με πολύ καλή πορεία στη φάση των Ομίλων όπου η Ελλάδα με 1 νίκη στην πρεμιέρα επί της διοργανώτριας Πορτογαλίας με 2-1 και μία ισοπαλία με την Ισπανία 1-1 κατάφερε να προκριθεί ως 2η και πλέον είχε μπροστά της το θηρίο της Γαλλίας.

Όμως το ‘’Πειρατικό’’ με τιμονιέρη τον Otto Rehhagel και τους λεβέντες του Νικοπολίδη, Σειταρίδη, Φύσσα, Δελλα, Καψή, Μπασινά, Ζαγοράκη, Κατσουρανη, Καραγκουνη, Νικολαϊδη, Χαριστεα, στο  Estádio José Alvalade στη Λισσαβώνα με την συμπαράσταση χιλιάδων Ελλήνων έκαναν ακόμα μια φορά την Ευρώπη να παραμιλά.

Κέρδισε την Γαλλία με 1-0 με γκολ του Χαριστέα στο 65’ λεπτό και έστειλε τον Zidane και την παρέα του για μπάνια στις Κάννες.

Τα υπόλοιπα είναι σε όλους γνωστά και χαραγμένα στη μνήμη για πάντα.

1 Ιουλίου νίκη στην παράταση με 1-0 στον ημιτελικό με την Τσεχία  και η 2η τεράστια ιστορική μοναδική νίκη στον τελικό στις 4 Ιουλίου στο Estádio Da Luz επί της διοργανώτριας και πάλι Πορτογαλίας με 1 -0 με γκολ του Χαριστέα στο 57’ λεπτό. Αποκορύφωμα η στιγμή που ο αρχηγός Ζαγοράκης υψώνει το βαρύτιμο τρόπαιο στον ουρανό της Λισσαβόνας.

Δείτε το video του προημιτελικού με την Γαλλία: