Στην επιστροφή του Γιάννη, εκατοστάρα για την ”Επίσημη Αγαπημένη”

Ο Greek Freak επέστρεψε κόντρα στις Μπαχάμες στην αυλαία του “Τουρνουά Ακρόπολις” και φρόντισε να το κάνει με λάμψη.

Γιάννης Αντετοκούνμπο η πολυαναμενόμενη επανεμφάνιση. Η “Επίσημη Αγαπημένη” έδειξε και πάλι θετικά δείγματα γραφής απέναντι στις Μπαχάμες τους ενός διαθέσιμου από τους τρεις συνολικά NBAers (Χιλντ) και αναδείχθηκε νικήτρια του “Τουρνουά Ακρόπολις”, κάνοντας παράλληλα το 3/3 στα φιλικά προετοιμασίας ενόψει του προολυμπιακού.

Το… talk of the town όμως της αναμέτρησης το απόγευμα της Πέμπτης στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ήταν φυσικά η επιστροφή του Γιάννη Αντετοκούνμπο στην ενεργό δράση, η οποία έγινε με τη “γαλανόλευκη” φανέλα.

Ο σούπερ σταρ των Μπακς μετά από 48 ημέρες στα… πιτς (9/4 η τελευταία του συμμετοχή), πάτησε παρκέ και το έκανε με το εθνόσημο. Ο δις MVP του NBA (2019, 2020) πήρε χρόνο συμμετοχής ενόψει προολυμπιακού τουρνουά (2-7/7) και έδειξε σε πολύ καλή κατάσταση.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν από το ξεκίνημα… Air με τη μία πτήση να διαδέχεται την άλλη, δίχως να έχει αντίπαλο στους αιθέρες. Οι Μπαχαμέζοι προσπαθούσαν να τον περιορίσουν είτε με double team είτε και με triple team κάποιες φορές όμως αυτό δεν ήταν αρκετό.

Ο σταρ των “ελαφιών” ξεκινούσε σε κάθε μία από τις τρεις πρώτες περιόδους για να βρει ρυθμό και στα μισά του εκάστοτε δεκαλέπτου αποσυρόταν στον πάγκο. Στην τελευταία δεν αγωνίστηκε καθόλου.

Σε αυτά τα 14’48” που έμεινε εντός των 4 γραμμών, σημείωσε 14 πόντους (4/6 διπ. και 5/6 βολές), κατέβασε 5 ριμπάουντ, μοίρασε μία ασίστ και κέρδισε 6 φάουλ. Κυριαρχικός Γιάννης.