Συμβιβασμός στο 0-0 για Μεξικό και Πολωνία. Έπιασε πέναλτι του Λεβαντόφσκι ο Οτσόα

Το Μεξικό ήταν ανώτερο από την Πολωνία αλλά χρειάστηκε τον Γκιγιέρμο Οτσόα για να αποφύγει την ήττα, με το ματς να μένει στο 0-0.
Ο 37χρονος τερματοφύλακας έπιασε πέναλτι του Λεβαντόφσκι στο 60ο λεπτό και έδειξε φορμαρισμένος σε ένα ακόμη Παγκόσμιο Κύπελλο, με τις δύο ομάδες να παίρνουν από έναν βαθμό και να βρίσκονται στο -2 από τη… Σουδική Αραβία στη βαθμολογία του 3ου ομίλου.

Στον πάγκο έμειναν οι Ορμπελίν Πινέδα και Νταμιάν Σιμάνσκι της ΑΕΚ, ενώ η Στεφανί Φραπάρ έγραψε ιστορία ως η πρώτη γυναίκα διαιτητής σε αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου ανδρών – εκτελώντας χρέη 4ου.

Το ματς

Οι Μεξικανοί είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου μέρους, την ώρα που οι Πολωνοί έψαχνα μάταια τον καλά κλεισμένο Λεβαντόφσκι.

Ο Βέγκα απέτυχε να εκμεταλλευτεί το γύρισμα του Λοσάνο στο 5’, ενώ στο 13’ η κεφαλιά του Μορένο ήταν άστοχη. Αντίστοιχη μοίρα είχε και η κεφαλιά του Βέγκα στο 26’, με τον Γκαγιάρδο να απειλεί στο 28’, όταν προσπέρασε με δυσκολία τον Σέζνι αλλά στη συνέχεια δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα προς της εστία.

Η τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου ημιχρόνου καταγράφηκε στο 45’, όταν ο Σάντσες έπιασε τη σέντρα-σουτ από τα δεξιά αιφνιδιάζοντας τον Σέζνι, που όμως ακόμα κι έτσι έδιωξε σε κόρνερ.

Οι Πολωνοί μπήκαν πιο ανεβασμένοι στο δεύτερο μέρος και στο 54’ φώναξαν για ανατροπή του Λεβαντόφσκι από τον Μορένο μέσα στην περιοχή.

Το VAR απεφάνθη ότι στη φάση υπήρχε πέναλτι αλλά ο «Λέβα» είδε τον Οτσόα να αποκρούει την εκτέλεσή του, κρατώντας το μηδέν!
Κάπου εκεί ο ρυθμός ανέβηκε, με τον Σέζνι να βγάζει εντυπωσιακά την κεφαλιά του Μαρτίν στο 64’. Το μακρινό βολέ του Βέγκα στο 80’ πέρασε ψηλά άουτ, με τις δύο ομάδες να έχουν μερικά καλά σουτ στις καθυστερήσεις με τους Μπερεζίνσκι (90+4’), Κριχόβιακ (90+5’) και Αντούνα (90+6’), ωστόσο γκολ δεν υπήρξε και το 0-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

MVP: Ο Γκιγιέρμο Οτσόα μας θύμισε για μία ακόμη φορά ότι στα Παγκόσμια Κύπελλα… μεταμορφώνεται! Ο Μεξικανός τερματοφύλακας ήταν εγγύηση κάτω από τα δοκάρια όποτε χρειάστηκε, με αποκορύφωμα την επέμβαση στο πέναλτι του Λεβαντόφσκι.

Η… σφυρίχτρα: Ο Κρις Μπιθ χρειάστηκε τη βοήθεια του VAR στη δύσκολη φάση του πέναλτι στον Λεβαντόφσκι, ωστόσο από εκεί και πέρα δεν είχε κάποια άλλη δυσκολία.
Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων

Μεξικό (T. Μαρτίνο): Οτσόα, Σάντσες, Μοντές, Μορένο, Γκαγιάρδο, Ερέρα (71’ Ροντρίγκες), Έ. Άλβαρες, Τσάβες, Λοσάνο, Μαρτίν (71’ Χιμένες), Βέγκα (84’ Αντούνα)
Στον πάγκο: Βάσκες, Γκουαρδάδο, Πινέδα, Αραούχο, Φούνες Μόρι, Κότα, Αλβαράδο, Ταβαλέρα, Γκουτιέρες, Ρόμο, Αρτεάγα, Κ. Άλβαρες

Πολωνία (Τσ. Μίχνιεβιτς): Σέζνι, Μπερεζίνσκι, Γκλικ, Κιβιόρ, Κας, Καμίνσκι, Κριχόβιακ, Σ. Σιμάνσκι (72’ Φρανκόφσκι), Ζαλέφσκι (46’ Μπιέλικ), Ζιελίνσκι (88’ Μίλικ), Λεβαντόφσκι
Στον πάγκο: Σκόρας, Γέντρετσικ, Γκροσίτσκι, Πιόντεκ, Βιτέσκα, Γκραμπάρα, Μπέντναρεκ, Σκορούπσκι, Γκούμνι, Σβιντέρσκι, Ντ. Σιμάνσκι

Η βαθμολογία του 3ου ομίλου

1.Σαουδική Αραβία 3 (2-1)
2.Μεξικό 1 (0-0)
3.Πολωνία 1 (0-0)
4.Αργεντινή 0 (1-2)

Τα αποτελέσματα

Αργεντινή-Σαουδική Αραβία 1-2
Μεξικό-Πολωνία 0-0

Η επόμενη αγωνιστική (26/11)

Πολωνία-Σαουδική Αραβία (15:00)
Αργεντινή-Μεξικό (21:00)

Πηγή: sport-fm.gr