Τεράστιας σημασίας νίκη της ΑΕΚ επί του ΑΡΗ που την ανεβάζει βαθμολογικά

Μεγάλη νικήτρια στο χθεσινό ντέρμπι όπου η ΑΕΚ νίκησε με 1-2 τον ‘’γηπεδούχο’’  ΑΡΗ για την 6η αγωνιστική του Πρωταθλήματος, ένα  τεράστιο «διπλό», που ανεβάζει βαθμολογικά την ομάδα της Λάρνακας.

Στο πρώτο ημίχρονο, ο ΑΡΗΣ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, με την ΑΕΚ να δυσκολεύεται στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Κόντρα στη ροή του αγώνα η ομάδα της Λάρνακας άνοιξε το σκορ, από κόρνερ στο 23’ λεπτό με τον Τρισκόφσκι. Οι ‘’Πράσινοι’’ δεν επηρεάστηκαν από το γκολ και κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 33’ λεπτό, με τον Κακόριν.

Στην επανάληψη και οι δύο ομάδες επεδίωκαν το γκολ, που θα τους βγάλει μπροστά στο σκορ, με τους ‘’Κιτρινοπράσινους’’ να έχουν καλύτερο ρυθμό στον αγωνιστικό χώρο.  Τελικά σκόραραν στο 72’ λεπτό με τον Ρόμο και πήραν κεφάλι με 1-2. Η Λεμεσιανή ομάδα πλησίασε την ισοφάριση στο 83’ λεπτό όμως η κεφαλιά του Γκομίς βρήκε το δοκάρι

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, η «Ελαφρά Ταξιαρχία» μένει προς το παρόν στην δεύτερη θέση με 12 βαθμούς. Από την άλλη οι «Κιτρινοπράσινοι» θα αναρριχηθούν στην τέταρτη θέση, φτάνοντας τους 10 βαθμούς.

Στην επόμενη (7η) αγωνιστική, ο ΑΡΗΣ ‘’φιλοξενείται’’ την Δευτέρα (17/10), στο Τσίρειο από τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ και η ΑΕΚ υποδέχεται την ίδια μέρα, τον Ολυμπιακό στην «ΑΕΚ Αρένα».

ΑΡΗΣ: (Α.Σπιλέφσκι): Βανά, Καζού, Μποακί, Μπένγκτσον (82′ Τζαβέ), Γκομίς, Μαγιαμπέλα (67′ Μπαμπίκα), Στρούσκι (67′ Μπράουν), Μουσούντα, Σόκε, Μπρόρσον, Κακόριν.

ΑΕΚ: (Χ.Λ.Όλτρα): Πίριτς, Μίκελ, Μιλίσεβιτς, Χριστοφόρου, Εγγλέζου, Λέδες, Πονς (75′ Σανχούρχο), Ναούμ (86′ Γκαρθία), Ασάντε (61′ Φαράζ), Τρισκόφσκι (86′ Τόμοβιτς), Ολατούντζι (61′ Ρόμο).