Το ‘’τραίνο’’ του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ τρέχει ασταμάτητο. Κέρδισε και τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Με το πόδι στο γκάζι έχει μπει ο Παναθηναϊκός στη σεζόν και έως τώρα εντυπωσιάζει. Είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα και εκείνη που ξέρει καλύτερα από τον καθένα τι αναζητά στο γήπεδο.

Δεν είναι μόνο το 6/6, αλλά και το γεγονός πως γύρισε δύο ντέρμπι. Μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ, πέρασε και από την Τούμπα στέλνοντας ένα ακόμη ηχηρό μήνυμα. Οι «Πράσινοι» είχαν ένα προβληματικό πρώτο ημίχρονο μετά τα αρχικά λεπτά, αλλά έβγαλαν αντίδραση. Κλειδί τα όσα άλλαξε στο ημίχρονο τακτικά ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Μπορεί η αρχική του επιλογή για τα μαρκαρίσματα στα χαφ να μη βγήκε, αλλά το κατάλαβε και το διόρθωσε. Τόσο αυτό όσο και η μετατόπιση του Αϊτόρ για να πέφτει πάνω στον Βιεϊρίνια, ήταν κομβικές επιλογές για να γυρίσει το ματς. Μαζί με αυτές προφανώς και τα όσα είπε για να τονώσει τους ποδοσφαιριστές του.

Σαφέστατα βελτιωμένος παρουσιάστηκε ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο ημίχρονο. Με αυτό το τρίποντο έστειλε ηχηρό μήνυμα. Νίκη με τη νίκη αποκτά δικαίωμα στο όνειρο. Ειδικά όταν ο Αϊτόρ είναι σε τέτοια κατάσταση που μπορεί και «καθαρίζει» ακόμα και ντέρμπι.

Κλείνοντας, το να πει κανείς πως ο Παναθηναϊκός έχει τη σφραγίδα του Γιοβάνοβιτς είναι το αυτονόητο. Εκτός από καλός προπονητής, όμως, ο Σέρβος διαρκώς κερδίζει πόντους και με τις δηλώσεις του. Για μία ακόμη φορά μίλησε με σεβασμό για τους αντιπάλους του και φρόντισε να κρατήσει την μπάλα χαμηλά. Γιατί όσο σημαντικό και εάν είναι το 6/6, από μόνο του δεν λέει τίποτα. Θα χρειαστεί ανάλογη συνέχεια.

Αγωνιστικά το ‘’Τριφύλλι’’ βρέθηκε πίσω στο σκορ σε μία φάση που έγιναν όσα λάθη έπρεπε να γίνουν, για να φτάσει η μπάλα στα πόδια του Ολιβέιρα και να ανοίξει το σκορ στο 18’ για τον ΠΑΟΚ. Κι όμως η αντίδραση του Παναθηναϊκού ήταν η πρέπουσα, παρά την ψυχρολουσία. Μια καταπληκτική ασίστ του Ρουμπέν στον Αϊτόρ, έκανε τα πάντα πολύ εύκολα για τον Καταλανό εξτρέμ, ο οποίος έσπασε καταπληκτικά το κορμί του στην προσποίηση πάνω στον Κοτάρσκι κι έβαλε ξανά τις δύο ομάδες σε ισορροπία πολύ νωρίς. Μόλις στο 51’ λεπτό.

Λίγο αργότερα χτύπησε ξανά. Ο Αυστριακός Βάινμπεργκερ έδωσε σωστά το πέναλτι, έπειτα από την υπόδειξη του VAR, διότι ο Κοτάρσκι βρήκε με τη γροθιά του το κεφάλι του Σπόραρ την ώρα που αυτός έπιανε την κεφαλιά στο 69’ λεπτό κι ο Αϊτόρ στο 73’ λεπτό σκόραρε το 1-2.

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ στη συνέχεια διαχειρίστηκε  πολύ σωστά το παιχνίδι από εκεί και πέρα κι έφτασε σε ένα τεράστιο διπλό που έστειλε μήνυμα προς όλους και έκανε τους διψασμένους για Πρωτάθλημα οπαδούς του να πλέουν σε πελάγη ευτυχίας.

Πηγές: Sportime & Sport24