Χλωμή η Εθνική Ελλάδας έχασε φυσιολογικά από την Ολλανδία με 3-0

Μια απογοητευτική Εθνική Ελλάδας γνώρισε την συντριβή με 3-0 από την Ολλανδία στο «Philips Stadion» του Αϊντχόφεν για την 5η αγωνιστική του 2ου προκριματικού ομίλου του Euro 2024 και είδε τους Ολλανδούς να την πιάνουν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 6 βαθμούς κι έχοντας ένα ματς λιγότερο. Ολα στο ματς κρίθηκαν στο πρώτο μέρος όταν οι Ολλανδοί παίζοντας με καταιγιστικό ρυθμό, πέτυχαν και τα τρία γκολ της νίκης τους απέναντι σε μια «εξαφανισμένη« ελληνική ομάδα που είχε τεράστια αμυντικά κενά. Μπροστάρης της επικράτησης των Ολλανδών ήταν ο εκπληκτικός Ντάμφρις που δημιούργησε και τα τρία γκολ των συμπαικτών του ενώ είχε κι ένα δοκάρι.

Οι «Οράνιε» μπήκαν δυνατά στο ματς κι άρχισαν να πιέζουν από το πρώτο λεπτό την «γαλανόλευκη» που έψαχνε να «κλείσει» όλους τους διαδρόμους προς την περιοχή του Βλαχοδήμου. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο πάντως οι Ελληνες διεθνείς άρχισαν να κρατάνε περισσότερο την μπάλα στα πόδια τους, κυνηγώντας την ευκαιρία για να «χτυπήσουν» τους Ολλανδούς. Κι εκεί που η Ελλάδα έδειχνε ικανή να ισορροπήσει την κατάσταση, δέχτηκε το γκολ στο 17’ όταν μετά την εκτέλεση ενός κόρνερ από τον Μπλιντ, ο Ντάμφρις έστρωσε με κεφαλιά την μπάλα στον Ντε Ρουν που με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, διαμόρφωσε το 1-0. Η Ελλάδα προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα όμως δεν τα  κατάφερε ενώ από την άλλη στο 28’ κινδύνευσε να δεχτεί και δεύτερο γκολ όταν ο Σίμονς έκανε την κούρσα και σούταρε για κοντράρει η μπάλα στο πόδι του Χατζηδιάκου, υποχρεώνοντας στον Βλαχοδήμο σε μία δύσκολη απόκρουση. Στο 30’ οι Ολλανδοί είχαν κι άλλο επικίνδυνο σουτ με τον Βέγκχορστ που εξουδετέρωσε ο Ελληνας γκολκίπερ για να πετύχουν ωστόσο στο επόμενο λεπτό και δεύτερο γκολ.

Ο Ντάμφρις έβγαλε τη σέντρα προς τον Χάκπο ο οποίος «κατέβασε» την μπάλα με το στήθος μέσα στη μεγάλη περιοχή και με σουτ την έστειλε στα ελληνικά δίχτυα για το 2-0. Η πίεση των Ολλανδών συνεχίστηκε και στο 36’ ο Ντάμφρις έστειλε με συρτό σουτ εκτός περιοχής την μπάλα να αποκρουστεί από το δεξί δοκάρι του Βλαχοδήμου.

Η Ολλανδοί ήταν ασυγκράτητοι στις επιθέσεις τους και στο 39’μετά από σέντρα του Ντάμφρις από δεξιά, ο Βέγκχορστ έκανε με καρφωτή κεφαλιά το 3-0. Στο 44’ η Ελλάδα θα μπορούσε να μειώσει το σκορ, αλλά ο Φλέκεν έκανε μα εξαιρετική απόκρουση σε σουτ-φάουλ του Μπακασέτα από πλάγια θέση.

Η Ολλανδία μπήκε με χαμηλό ρυθμό στο δεύτερο μέρος απέναντι σε μια Ελλάδα που δεν μπορούσε να κάνει αισθητή την παρουσία της στον αγωνιστικό χώρο. Στο 70’ οι «Οράνιε» απείλησαν για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος μ’ ένα σουτ-φάουλ του Σίμονς που πέρασε λίγο άουτ ενώ στο 83’ είχαν κι ένα μακρινό σουτ του Ράιντερς που μπλόκαρε ο Βλαχοδήμος. Από την πλευρά της η Ελλάδα δεν δημιούργησε ούτε μία αξιόλογη φάση στο δεύτερο μέρος.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Αγγλος Μάικλ Ολιβερ. Με κίτρινες κάρτες χρεώθηκαν οι Σιώπης, Ακε, Τσιμίκας, Κουρπέλης, Μάνταλος και Φαν Ντάικ.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Φλέκεν, Χερτρούιντα, Φαν Ντάικ, Ακε (46’ Ντε Φράι), Ντάμφρις (84’ Ντε Λιχτ), Ντε Ρουν (65’ Λάνγκ), Ντε Γιονγκ (77’ Φίρμαν), Μπλιντ, Σίμονς, Βέγκχορστ, Χάκπο (65’ Ράιντερς).

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Ρότα (69’ Γιαννούλης), Ρέτσος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Σιώπης, Κουρμπέλης (69’Κουλιεράκης), Μπακασέτας (78’ Μπουχαλάκης), Μάνταλος, Μασούρας (69’ Φούντας), Παυλίδης (73’ Γιακουμάκης).

*Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Γαλλία, συνέχισε την επέλασή της και επιβλήθηκε στο «Παρκ ντε Πρενς»  με 2-0 της Ιρλανδίας κι έκανε το «5 στα 5».

Τα γκολ των «τρικολόρ» πέτυχαν ο Τσουαμενί στο 19’ και Τουράμ στο 48’.

5η αγωνιστική

Ολλανδία – Ελλάδα 3-0

Γαλλία – Ιρλανδία 2-0

Βαθμολογία

Γαλλία 5 (11-0) 15

Ολλανδία 3 (6-4) 6

Ελλάδα 4 (5-5) 6

Ιρλανδία 4 (4-5) 3

Γιβραλτάρ 4 (0-12) 0

Επόμενη αγωνιστική (10/9)