Έχασε στις λεπτομέρειες η Εθνική της Ελλάδας και το όνειρο του Καταρ έσβησε.

Ονειρο ήταν και πάει. Η Εθνική ομάδα ηττήθηκε από την Ισπανία στο ΟΑΚΑ με 1-0 για την προτελευταία αγωνιστική των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου και έσβησε οριστικά το όνειρο της πρόκρισης στην τελική φάση, που θα διεξαχθεί στο Κατάρ. Μετά τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής και την ήττα από την Ισπανία στο Ολυμπιακό Στάδιο, η Εθνική ομάδα έμεινε στους 9 βαθμούς και πλέον το παιχνίδι της τελευταίας στροφής με το Κόσοβο (14/11) στο ΟΑΚΑ είναι διαδικαστικού χαρακτήρα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Ελλάδα θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της στην 3η θέση, αφού η τέταρτη Γεωργία (σ.σ έχει 7 βαθμούς), έχει ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της στο γκουπ. Από εκεί και πέρα, οι Ισπανοί βρίσκονται στην κορυφή με 16 βαθμούς και την επόμενη αγωνιστική θα παίξουν με τη Σουηδία, που είναι δεύτερη με 15 βαθμούς για την πρωτιά του ομίλου και την απευθείας πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.

Σε δηλώσεις του ο Πέτρος Μάνταλος ανέφερε:

«Μόνο απογοητευμένοι πρέπει να νιώθουμε. Τα δώσαμε όλα. Με τέτοιες ομάδες δεν αρκεί να δίνεις τα πάντα, χρειάζεται να έχεις και την τύχη μαζί σου. Νομίζω δεν την είχαμε, μπορούσαμε να δημιουργήσουμε περισσότερες φάσεις, δεν έχω τι να πω. Είμαστε απογοητευμένοι, το όνειρο τελειώνει εδώ»

Για το πέναλτι:

«Δεν την έχω δει, απλά από τις συζητήσεις που ακούω από τους προπονητές λένε πως είναι και δεν είναι. Δεν μπορώ να έχω άποψη».

Η στήλη εχει την άποψη ότι προηγήθηκε επιθετικό φάουλ μόλις πριν την αμφισβητούμενη φαση που δόθηκε πέναλτι.

Επίσης να μην ξεχνούμε ότι η Ελλάδα σημείωσε γκολ στο 21′ λεπτο με τον Μασούρα που σωστά δεν μέτρησε ως offside αλλά η αλήθεια είναι ότι ο ”σκόρερ” ηταν λίγα εκατοστά εκτεθειμένος.

Η βαθμολογία του ομίλου

Ισπανία 16 (14-5)
Σουηδία 15 (12-5)
Ελλάδα 9 (7-7)
Γεωργία 7 (6-12)
Κόσοβο 4 (4-14)

Η τελευταία αγωνιστική

10η αγωνιστική – Κυριακή 14 Νοεμβρίου

Ελλάδα – Κόσοβο
Ισπανία – Σουηδία