2023 World Championship Water Polo: Οι λεβέντες της Εθνικής Ελλάδας διέλυσαν τη Σερβία και θέλουν το Χρυσό (highlights)

Η Εθνική πόλο έγραψε ιστορία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φουκουόκα. Η τρομερή ομάδα του Θοδωρή Βλάχου ισοπέδωσε τη Σερβία με 13-7 στον πρώτο ημιτελικό και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό, όπου θα διεκδικήσει την κορυφή του κόσμου κόντρα στην Ουγγαρία.

Ο πρώτος ημιτελικός του παγκοσμίου πρωταθλήματος εξελίχθηκε ονειρικά για την Εθνική Ελλάδας water polo των ανδρών, η οποία διέλυσε τους Σέρβους και πήρε με περίπατο την πρόκριση στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Πρόκειται για έναν ιστορικό θρίαμβο για τη Γαλανόλευκη, η οποία ξόρκισε τους “δαίμονες”, πανηγυρίζοντας για πρώτη φορά την πρόκριση σε τελικό παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Η Εθνική Ελλάδας πήρε ‘’εκδίκηση’’ από τη Σερβία για τον χαμένο τελικό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, εξασφάλισε την παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν στο Παρίσι, εξασφάλισε στη χειρότερη το ασημένιο μετάλλιο και βάζει πλώρη τον απόλυτο στόχο, ήτοι την κορυφή του κόσμου!

Ελλάδα – Σερβία 13-7

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 3-0, 3-2, 4-2.

Ελλάδα: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης 1, Γκιουβέτσης, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου 2, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 2, Αλαφραγκής, Κάκαρης 3, Νικολαΐδης, Γκίλλας 1, Τζωρτζάτος.

Σερβία: Μίσοβιτς, Ραντούλοβιτς, Ράσοβιτς 2, Ραντέλοβιτς, Λάζιτς 1, Μιλόγεβιτς 1, Ντράσοβιτς, Γιάκσιτς 1, Γιάνκοβιτς, Ούμποβιτς 1, Βούτσινιτς, Μαρτίνοβιτς, Μίτροβιτς.

Δείτα τα highlights του θριάμβου: