H Μίλαν στάθηκε όρθια στο «Diego Armando Maradona» και απέκλεισε τη Νάπολι στον Ιταλικό «εμφύλιο»

Ο απολογισμός του Ιταλικού «εμφύλιου»  καθώς η Μίλαν προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια. Το γκολ του Olivier Giroud έστειλε τους “Rossoneri” να προκρίνονται επί τη Νάπολι με 2-1 στο σύνολο.

Ο Giroud είχε χάσει νωρίτερα ένα πέναλτι, ενώ χαμένο πέναλτι είχε και ο Khvicha Kvaratskhelia της Νάπολι.  Η Μίλαν πάει στον πρώτο της ημιτελικό του Champions League μετά από 16 χρόνια.

Η Μίλαν έφτασε στη νότια Ιταλία με πλεονέκτημα ενός γκολ και πίστευε ότι έχασε την καλύτερη ευκαιρία να διπλασιάσει αυτό το προβάδισμα όταν το πέναλτι του Olivier Giroud στο 22’ λεπτό αποκρούστηκε από τον Alex Meret.

Όμως λίγα λεπτά πριν από την ανάπαυλα, ο Rafael Leao πήγε σε ένα υπέροχο σόλο τρέξιμο από την άκρη της δικής του εστίας μέχρι την περιοχή του πέναλτι, πριν βγάλει μια αψογη  assist στον Giroud για να πετύχει στο 43’ λεπτό το 0-1 για τους Μιλανέζους.

 

Η Νάπολι, είχε επίσης ένα χαμένο πέναλτι στο 82’ λεπτό καθώς ο Mike Maignan αρνήθηκε στον Khvicha Kvaratskhelia την ισοφάριση σε 1-1 και κανείς δεν ξέρει πως θα εξελίσσονταν τα πραγματα αν γινόταν το 1-1, με οκτώ λεπτά συν τις καθυστερήσεις να απομένουν. Τελικά το μόνο που κατάφερε η Νάπολι ήταν να ισοφαρίσει σε 1-1 στο 90’+3’ λεπτό με  τον Osimhen.

Η Μίλαν θα στρέψει τώρα την προσοχή της σε έναν ακόμα πιθανό Ιταλικό «εμφύλιο» ημιτελικό κόντρα στην αντίπαλο της ίδιας πόλης την  Ίντερ (Νίκησε με 0-2 εκτός έδρας την Μπενφίκα στον πρώτο ημιτελικό).

“Είναι ωραία, κάναμε μια μεγάλη αλλαγή σήμερα και έχουμε μια υπέροχη σεζόν”, δήλωσε ο διεθνής Άγγλος και αμυντικός της Μίλαν, Fikayo Tomori .

«Για να φτάσουμε σε έναν ημιτελικό σημαίνει ότι αξίζουμε να είμαστε εδώ αν και πολλοί μας είχαν ξεγραμμένους πριν κλωτσήσουμε την μπάλα»

«Σχεδόν φτάσαμε σε μια ανέπαφη εστία και είμασταν υπέροχοι στην αντεπίθεση. Τώρα μπορούμε να καθίσουμε άνετα και να παρακολουθήσουμε τις υπόλοιπες μονομαχίες.»

“Θα παρακολουθώ τον αγώνα του άλλου προημιτελικού στον καναπέ μου καθώς είμαι τόσο κουρασμένος! Ανησυχούμε για τον εαυτό μας, θα είμαστε χαλαροί και θα περιμένουμε με ποιους θα παίξουμε. Μπορεί να είναι η Ίντερ ένεκα του σκορ του πρώτου αγώνα και θα ήταν ένας ωραίος ημιτελικός σαν τελικός μεταξύ μας, αλλά η Μπενφίκα είναι μια δυνατή ομάδα».

Πώς κυριάρχησε η Νάπολι αλλά είδε το όνειρό της να πεθαίνει:

Ένα καζάνι με ιαχές ήταν το «Stadio Diego Armando Maradona» κατά την έναρξη του αγώνα και μπλε καπνός γέμισε τον αέρα.

Η Νάπολι χρησιμοποίησε αυτή την υποστήριξη για να ξεκινήσει γρήγορα. Ο Kvaratskhelia και ο Piotr Zielinski είδαν τα σουτ τους να αποκρούονται από τον Maignan, ενώ ο Matteo Politano είδε δύο προσπάθειες να φεύγουν ξυστά έξω δίπλα από το δοκάρι της Μίλαν.

 

Η άμυνα των “Rossoneri”  παρέμεινε σταθερή και η ομάδα του Στέφανο Πιόλι είχε μια εξαιρετική ευκαιρία να πετύχει το πρώτο της γκολ της βραδιάς, καθώς ο Λεάο έπεσε κάτω από την αδέξια άμυνα του Mario Rui για να κερδίσει ένα πέναλτι.

Ο Giroud εκτέλεσε, αλλά ο Μερέ μάντεψε σωστά – για να προκαλέσει περισσότερα πανηγύρια από τους οπαδούς της Νάπολι.

Στη συνέχεια, η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι δέχτηκε ένα διπλό χτύπημα τραυματισμού, καθώς οι Ρούι και Πολιτάνο αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν σε διάστημα δύο λεπτών με χτυπήματα, καθώς οι Χίρβινγκ Λοζάνο και Ματίας Ολιβέρα μπήκαν στο παιχνίδι.

Η Μίλαν παραλίγο να εκμεταλλευτεί την αναπροσαρμογή παικτών της Νάπολι καθώς ο Giroud είδε μια προσπάθεια από κοντινή απόσταση που σώθηκε από τον Μερέ – αλλά ο τερματοφύλακας της Νάπολι δεν του στέρησε το γκολ λίγα λεπτά πριν από το σφύριγμα του ημιχρόνου.

Ο Leao στη συνέχεια έσωσε γκολ από ένα αδέξιο άγγιγμα του Tanguy Ndombele κοντά στην άκρη της περιοχής του και έκανε τρεις ιπτάμενες αποκρούσεις σε σουτ των ποδοσφαιριστών της Μίλαν εντός της μεγάλης περιοχής.

Στη συνέχεια, ο Πορτογάλος διεθνής Rafael Leao σέρβιρε στον  Giroud, ο οποίος δεν μπορούσε να χάσει αυτή την ευκαιρία και πέτυχε το  0-1.

Το hotshot της Νάπολι ο Osimhen, παραλίγο απάντησε αμέσως στο ‘Giroud Show’, όταν πυροβόλησε από κοντά στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου πέτυχε γκολ που όμως ακυρώθηκε αφού προηγήθηκε χέρι από τον πρώτο σκόρερ της Serie A.

Οι γηπεδούχοι έκαναν παρόμοια προσπάθεια μετά την ανάπαυλα, καθώς ο Kvaratskhelia έχασε δύο ευκαιρίες από τα αριστερά στα πρώτα λεπτά του Β’ ημιχρόνου.

Ήταν ένα Β’ ημίχρονο που η Νάπολι ήταν κυρίαρχη, αλλά δεν κατάφερε να πετύχει γκολ αφού είχε να αντιμετωπίσει μια πολύ ορθά παραταγμένη άμυνα της Μίλαν. ο Λοζάνο, ο Ολιβέρα και ο Αμίρ Ραχμάνι είχαν καλές ευκαιρίες για να πετύχουν κάποιο γκολ αλλά δεν τα κατάφεραν.

Η Νάπολι νόμιζε ότι ήταν έτοιμη να ξανά μπει στο παιχνίδι της πρόκρισης όταν στο 82’ λεπτό η σέντρα του Elfir Elmas χτύπησε τον Fikayo Tomori στο χέρι και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι. Όμως το κτύπημα του Kvaratskhelia σταμάτησε έξυπνα ο Maignan και στέρησε την ευκαιρία από την Νάπολι να κυνηγήσει ένα 2ο γκολ στα εναπομείναντα λεπτά.

Ο Maignan συνέχισε να είναι εκπληκτικός σώζοντας ένα σουτ από κοντά του Giacomo Raspadori για να απογοητεύσει περαιτέρω τη Νάπολι. Ο Maignan νικήθηκε ανώδυνα μόνο στις καθυστερήσεις από τον Osimhen για να γραφτεί το τελικό 1-1.