Champions League: Η Barcelona υποκλίθηκε στην Monaco μέσα στο Πριγκιπάτο (στιγμιότυπα)

Άλλο Ισπανία και άλλο Ευρώπη. Η Μπαρτσελόνα μπορεί να μετράει το απόλυτο εντός συνόρων, μετά από 5 αγωνιστικές, όμως στο Champions League, εδώ και λίγα χρόνια κάτι παθαίνει. Οι Καταλανοί έπαιξαν για πάνω από 80 λεπτά με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Έρικ Γκαρσία (11’) και η εντυπωσιακή Μονακό δεν της χαρίστηκε (2-1).

Υπό το βλέμμα του Μάικλ Τζόρνταν, ο οποίος είπε να δει λίγη μπαλίτσα στο Πριγκιπάτο για να ξεσκάσει, η Μπαρτσελόνα έκανε την χειρότερη δυνατή εκκίνηση στο παιχνίδι.

Μία ασυνεννοησία ανάμεσα σε Τερ Στέγκεν και Έρικ Γκαρσία στην πρώτη πάσα ήταν καταδικαστική. Ο Γερμανός τερματοφύλακας πάσαρε αδέξια την μπάλα με αποτέλεσμα ένα μοιραίο λάθος που κόστισε ένα φάουλ και μία κόκκινη κάρτα από το 10 λεπτό για τον Καταλανό αμυντικό.

Σαν να μην έφτανε αυτό, οι μπλαουγκράν έμειναν άμεσα και πίσω στο σκορ, όταν ο Ακλιούς χόρεψε τον Μπαλντέ και με πανέξυπνο σουτ άφησε όρθιο τον Τερ Στέγκεν για το 1-0 (16’).

Οι Μονεγάσκοι άγγιξαν και δεύτερο τέρμα με τον Εμπολό (27’), όμως σύντομα κατάλαβαν ότι απέναντι σε μία ομάδα με τόσο μεγάλη ατομική ποιότητα δεν αφήνεις ούτε χαραμάδα.

Από 30άρα μπαλιά του Κουμπαρσί, ο Γιαμάλ στόπαρε υπέροχα την μπάλα, ελίχθηκε εκπληκτικά απέναντι στον Σαλισού και με αριστερό συρτό σουτ στην γωνία του Κον για το 1-1 (28’), ενώ οι Καταλανοί είχαν μεγάλη στιγμή για την απόλυτη ανατροπή, όμως ο Μπαλντέ ξόδεψε μία χρυσή ευκαιρία, «εκτελώντας» ως αμυντικός.

Παρότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο στο γήπεδο, η ομάδα του Χάνζι Φλικ δεν κλείστηκε ποτέ και εντέλει αυτό πλήρωσε. Μία σωτήρια επέμβαση του Τερ Στέγκεν κράτησε το 1-1 σε προσπάθεια του Βάντερσον (57’), όμως λίγο αργότερα ο Γερμανός τερματοφύλακας δεν μπορούσε να κάνει τίποτα.

Ο Ιλενικενά έφυγε στην πλάτη της άμυνας και τον εκτέλεσε με δυνατό σουτ για το 2-1 (71’) για την Μονακό που λίγο αργότερα είχε κι άλλη μεγάλη στιγμή με τον Μπάλογκαν (81’) για να εδραιώσει την νίκη της, σε ένα βράδυ που όλα πήγαν τέλεια για την ομάδα του Πριγκιπάτου.