Ο. Φωτοπούλου και Μ. Αριστοτέλους με πολλές αλήθειες μέσα από τις αναρτήσεις τους οι Πρωταθλήτριες μας κατά της ΚΟΕ

Για άλλη μια φορά δυστυχώς γινόμαστε μάρτυρες μιας ανεκδιήγητης συμπεριφοράς από την ΚΟΕ. Αρκετές φορές οι ίδιοι οι αθλητές της χώρας μας, αυτοί που παλεύουν με τα ‘’κύματα’’ με κάθε λογής αντιξοότητες,  μας κάνουν περήφανους και  σημειώνουν επιτυχίες, έχουν εκφράσει τα παράπονα τους κατά της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Τον Νοέμβριο του 2021 είχαμε τα δικαιολογημένα παράπονα από τον Πρωταθλητή μας Milan Trajkovic, δείτε εδώ.

Σήμερα με ανάρτηση της στον προσωπικό της λογαριασμό η μία εκ των δύο εκπρόσωπων των αθλητών και αθλητριών του στίβου, στην Τεχνική Επιτροπή της ΚΟΕΑΣ, για την περίοδο 2022 – 2024,  Μαρία Αριστοτέλους, τα είπε έξω από τα δόντια απευθυνόμενη προς την ΚΟΕ.

Η Πρωταθλήτρια μας στο επί κοντώ με την 3η καλύτερη Παγκύπρια επίδοση όλων των εποχών με 3,91 επίσημα σχολιάζει τις δηλώσεις του αρχηγού της αποστολής στους ΑΜΚΕ 2023, αλλά γενικά και την στάση της ΚΟΕ προς τους αθλητές.

Δείτε ολόκληρο το κείμενο της ανάρτησης της εδώ:

“Προς ΚΟΕ:
Εσείς μας κλέβετε το όνειρο, αλλά όσο εμείς παραμένουμε ονειροπόλοι, υπάρχει ελπίδα.
ΑΜΚΕ 2023: Κατ΄αρχας όταν ο αρχηγός αποστολής στις δηλώσεις του στοχοποιεί ένα άθλημα -εν προκειμένω το στίβο- καθώς και τις πολιτογραφήσεις μίας εκ των αντιπάλων, τότε πρώτο έχει χάσει την ουσία και δεύτερο μάλλον δεν καταλαμβαινει πως έρχεται μία επιτυχία στον αθλητισμό.
Στο διαταυτα όμως, εάν το όνειρο και ο μοναδικός στην ΚΟΕ ήταν η πρωτιά, ας ρωτήσω το πιο απλό: Τι κάνατε για να το πετύχετε;
Γιατί, οι νίκες και τα μετάλλια, ξέρετε, δεν έρχονται μέσα απο συνεντεύξεις και εξαγγελίες δύο μήνες πριν το αθλητικό γεγονός.
Τα χρυσά κερδίζονται μέσα στο γήπεδο πολύ πριν απο την ημέρα του αγώνα. Εάν όντως ήταν ο στόχος σας η πρώτη θέση στον πίνακα μεταλλίων ας παραθέσουμε πως αυτό θα μπορούσε να επιτευχθει:
– Τουλάχιστον 2 χρόνια πριν απο τον αγώνα-στόχο, ετοιμάζετε μία εθνική ομάδα η οποία να είναι ανίκητη ώστε κανένας παράγοντας να μην μπορεί να την επηρεάσει (πράγμα και πάλι απίθανο που για όποιον ξέρει απο αθλητισμό). Και όταν λέω ετοιμάζετε, σημαίνει να παρέχετε γήπεδα, εξοπλισμό, προπονητές και χρήματα στους αθλητές ώστε για αυτό το διάστημα να είναι αφοσιωμένοι στην προπόνηση τους και στις επιδόσεις τους. Και όχι να αναγκαζόμαστε να ξενιτευόμαστε για καλύτερες συνθήκες προπόνησης είτε να δουλεύουμε ώστε να βγάζουμε τα προς το ζην κ.α.
– Ως αρχηγός αποστολής θα έπρεπε να πάτε στους αγώνες νωρίτερα ώστε να βολιδοσκοπίσετε την κατάσταση και να λύσετε τυχόν προβλήματα πρίν οι αθλητές φτάσουν στη Μάλτα. Η ομάδα του στίβου για παράδειγμα ταξίδευε τα χαράματα της παραμονής του αγώνα και παιδιά απο την η ομάδα του στίβου έπαθαν τροφική δηλητηρίαση μετα την άφιξή τους.
– Κατα τη διάρκεια των αγώνων οφείλετε να παρέχετε όσο το δυνατό καλύτερες συνθήκες ώστε οι αθλητές να μην σκέφτονται τίποτα αλλο απο το πολυπόθητο για εσας μεταλλιο. Αντ’ αυτού παιδιά της ομάδας πλήρωναν μόνοι τους ταξί για να πηγαίνουν στο γήπεδο, τις ώρες που να εξυπηρετήσουν τον αγώνα τους. Επιπλέον το γήπεδο για προπονήσεις ενδιάμεσα των ημερών αγώνα διδόταν μόνο στις 7:00 (!!!) το πρωι. Κάποια απο τα παιδιά της εθνικής βρίσκονταν 7 ώρες στο γήπεδο και κανένας απο την ΚΟΕ δεν φρόντισε να έχουν φαγητό κτλ.
Όλα τα παραπάνω δεν θυμάμαι να ακούστηκαν σε κάποια απο τις δηλώσεις σας.
Όσο για τους αθλητές που έλειπαν έχω να σας πω το εξής: πρώτο, εάν είχατε γνώση του σύγχρονου τρόπου βαθμολόγησης και πρόκρισης στον στίβο και τις αγωνιστηκές υποχρεώσεις που αυτό απαιτεί, θα ήσασταν περίφανοι που κάποιοι απο τους αθλητές μας καταφέρνουν να αγωνίζονται στα μεγάλα σαλόνια απέναντι σε μεγαθήρια και να σηκώνουν τη σημαία της χώρας μας ψηλά.
Ούτως ή άλλως, 8 χρυσά διαφορά απο την πρώτη Μάλτα σημαίνουν μάλλον πως ο στόχος που θέσατε ήταν εξ αρχής λάθος. Όσα περισσότερα απο τα 24 (7 χρυσά, 12 αργυρά και 5 χάλκινα), μετάλλια να έφερε ο στίβος, νομίζω τα μαθηματικά και πάλι δεν βγαίνουν.
Στον αντίποδα των ως ανω, ευτυχώς υπάρχει μία ομοσπονδία, η ΚΟΕΑΣ, που παρά τα χίλια μύρια που έχουμε περάσει τα τελευταία χρόνια (COVID, περικοπές κτλ) πάντα προσπαθεί να είναι δίπλα στις προσπάθειες μας, και να μας στηρίζει χωρίς να μας κουνάει το δάκτυλο σε μια άτυχη στιγμή και να μας χειροκροτάει σε κάθε επιτυχία χωρίς να προσπαθεί να την καρπωθεί.
Εν κατακλείδι κάποιες μικρές τοποθετήσεις απο αυτούς που αν και φάνηκαν «αντάξιοι των προσδοκιών σας» παραμένουν περίφανοι για την προσπάθεια τους!
• Όταν κάνεις απολογισμό πρώτα και πάνω απο όλα αναλαμβάνεις τις δικές σου ευθύνες και ακόμη και εαν θεωρείς ότι τα έκανες όλα σωστά δεν επιρρίπτεις ευθύνες στην ομαδα σου.
• Όταν γίνετε μέρος της καθημερινής και ακούραστης προσπάθειας των αθλητών -πιστέψτε με- δεν υπάρχει περίπτωση να μην σας βγάλουμε ασπροπρόσωπους. Όταν όμως φτάνετε στο γήπεδο ως VIP, κάθεστε-δεν κάθεστε το πολύ για 2 ώρες (είχαμε αθλητές που παρέμεναν στο γήπεδο για 7 ώρες ώστε να τελειώσουν τα αθληματά τους) και μετά μας λέτε όσα λέχθηκαν, καταντάτε αναξιόπιστοι.
• Εμείς στο στίβο πριν κάνουμε όνειρα θέτουμε στόχους. Υπαρκτούς, όχι ουτοπικούς και δουλεύουμε μέρα με την μέρα χρόνια πριν απο μία επιτυχία. Αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας και μαθαίνουμε απο τις αποτυχίες μας ώστε να γινόμαστε καλύτεροι.
Μάθετε πως όνειρα, δεν μπορείτε να κάνετε με τον ιδρώτα κάποιου άλλου. Όταν γίνετε μέρος αυτής της προσπάθειας τότε μπορείτε να έχετε και προσδοκίες.
Υποσημείωση: ΑΜΚΕ 2025 Ανδόρα. Σε δύο χρόνια απο σήμερα. Μήπως να ξεκινήσετε απο τώρα να στηρίζετε τους αθλητές για να δικαιούστε να κάνετε όνειρα; Ή μήπως πρώτα να απολογηθείτε;
Μαρία Αριστοτέλους,
Εκπρόσωπος των αθλητών της ΚΟΕΑΣ”

Ανάρτηση έκανε και στον δικό της προσωπικό λογαριασμό η Πρωταθλήτρια μας με 2 Παγκύπρια ρεκόρ κλειστού στίβου στα 60μ. με 7,26 και στα 200μ. με 23.44  και στα 4×100 ανοικτού στίβου με 43,87 Ολίβια Φωτοπούλου.

Δείτε ολόκληρο το κείμενο της ανάρτησης της εδώ:

”Μου είναι στενάχωρο να διαβάζω άρθρα και δηλώσεις τα οποία ισοπεδώνουν τη προσπάθεια των αθλητών, κυρίως των αθλητών του στίβου, γιατί θα πω πριν κανείς κρίνει, πρώτα πρέπει να αναθεωρήσει και να επανεξετάσει τα κριτήρια με τα οποία επιλέγει να αξιολογήσει τις προσπάθειες των αθλητών. Σαν μέλος της ομάδας στίβου θα ήθελα να ενημερώσω οτι υπήρχαν αθλητές που διάβαζαν για τελικές εξετάσεις, αθλητές που έδιναν την πτυχιακή τους και αθλητές οι οποίοι την τελευταία μέρα των αγώνων έπαθαν τροφική δηλητηρίαση. Υπάρχουν αθλητές οι οποιοί εργάζονται και αθλούνται και μερικοί απο αυτούς κάνουν δυο δουλειές για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες τις καθημερινότητας.Αυτοί οι αθλητές που εσείς ισοπεδώνετε με ΤΟΣΗ ευκολία, έκαναν ΥΠΕΡΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ για να καταφέρουν να δείξουν το ταλέντο τους και να βρεθούν ανάμεσα στα μετάλλια με κύριο στόχο να πιάσουν το Χρυσό. Δεν μπορεί να υπάρχει σύγκριση μεταξύ αγωνισμάτων αφού το κάθε αγώνισμα έχει τον δικό του βαθμό δυσκολίας και ο βαθμός αξιολόγησης είναι διαφορετικός. Βλέπετε και κρίνετε απο το αποτέλεσμα και για να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο να είμαστε οι ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ της Χώρας μας χρειάστηκαν πολλά χρόνια προπόνησης και θυσιών. Οι αθλητές είναι οι κύριοι πρεσβευτές της Χώρας σας, οπότε πριν να κρίνετε με τόση ΑΝΕΣΗ και να ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΤΕ με τόση ευκολία, αναθεωρήστε τα κριτήρια σας. Θα ήθελα με τη σειρά μου να συγχαίρω ΟΛΟΥΣ τους αθλητές του στίβου για την προσπάθεια που έκαναν, είμαι πολύ περήφανη για ΟΛΟΥΣ γιατί γνωρίζω τι εστί ΑΘΛΗΤΗΣ και ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ.
Να σας συστήσω την ομάδα στίβου:
Καλυψώ Σταύρου: τενοντίτιδα στο δικέφαλο: 2 χρυσά (400μ εμπόδια και 4×400)
Χρίστος Ταμάνης: πρόβλημα με την πελματιέα του- δεν μπορούσε να τρέξει: αργυρό στο επι κοντό.
Σταύρος Σταύρου: πρόβλημα με τον αστράγαλο του.. αργυρό στο άλμα εις τριπλούν
Μαριάννα Πισσιάρα: 3 τραυματισμούς: αργυρό στη σκυτάλη.
Γιώργος Κονιαράκης: θλάση στο κυλιακό: χάλκινο μετάλλιο
Σπύρος Σάββα: τροφική δηλητηρίαση: αργυρό στο ακόντιο
Παΐσιος Δημητριάδης: αγωνίστηκε 400 ημιτελικό και τελικό, 4×100 και 4×400: αργυρό
Σταύρος Αυγουστίνου & Alex J Beechey: τροφική δηλητηρίαση: έκαναν 5 κούρσες: 100 ημιτελικό και τελικό, 200 ημιτελικό και τελικό και 4×100.
Χρίστος Δημητριάδης: άρρωστος με βρωχοπάθεια: 800 και 1500
Νίκανδρος Στυλιανού: θέματα με τον σπόνδυλο: χάλκινο μετάλλιο
Ολίβια Φωτοπούλου: τενοντίτιδα στο δικέφαλο: 1 χρυσό και 2 αργυρά.
Ολίβια Φωτοπούλου- Πρωταθλήτρια Κύπρου”

Η ιστοσελίδα μας τοποθετείται ξεκάθαρα και τονίζει ότι ο ΠτΔ Νίκος Χριστοδουλίδης ο οποίος δήλωσε εδώ και καιρό την πρόθεση του για δημιουργία Υφυπουργείου Αθλητισμού, ότι επιβάλλεται όσο ποτέ να επισπεύσει τη δημιουργία του Υφυπουργείου και να σχεδιαστεί επιτέλους μια ΞΕΚΑΘΑΡΗ αθλητική πολιτική με βάθος 10-ετίας.