Έντονος στις δηλώσεις του στον απόηχο του ντερμπι ο Νεκταριος Πετεβίνος

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΠΟΕΛ, Νεκτάριος Πετεβίνος, μίλησε το πρωί της Δευτέρας στον Super Sport FM.

Για τον αγώνα με την Ανόρθωση: «Ήταν ένα εξαιρετικό παιχνίδι πραγματικό ντέρμπι. Το ΑΠΟΕΛ ήταν καλύτερο στο πρώτο ημίχρονο και μπορούσαμε να είμαστε μπροστά 2-0. Στην επανάληψη η Ανόρθωση ήταν καλύτερη για αυτό και δώσαμε συγχαρητήρια στην ομάδα της Αμμοχώστου. Ήταν ίσως η καλύτερή μας φετινή εμφάνιση όμως θέλουμε σταθερότητα καθώς η ποιότητα φυσικά και υπάρχει. Ο προπονητής μας θα δουλέψει στο θέμα φυσικής κατάστασης στην διακοπή. Πρόβλημα με τον Καρώ που δεν θα πάει με την Εθνική. Ο Πολυκάρπου παλεύει σε όλα τα παιχνίδια, είναι ποδοσφαιριστής με ποιότητα και είμαι σίγουρος ότι θα αποτελέσει ένα σημαντικό κομμάτι στο ροστερ του ΑΠΟΕΛ τα επόμενα χρόνια. Ευχαριστούμε τον κόσμο αλλά σίγουρα δεν νιώθουμε καλά καθώς δεν τους δίνουμε λόγο να πανηγυρίσουν. Εμείς προσπαθούμε ο κόσμος όμως είναι συνέχεια εκεί και δείχνει ότι υπάρχει ποδοσφαιρική παιδεία. Ο κόσμος στέκετε στο ύψος τον περιστάσεων».

Για τη διαιτησία:« Στη συνέχεια ήταν το τρίτο ημίχρονο που αφορά τα θέματα με την διαιτησία. Εμείς δεν αναφερθήκαμε προς την Ανόρθωση αλλά καθαρά προς την διαιτησία. Αντίθετα περιμέναμε ότι η Ανόρθωση θα συμφωνούσε μαζί μας σε όλο αυτό. Αφού αναφέρθηκε ο συνάδελφος Δ. Χριστοφόρου για σουβλάκια να του πω και εγώ ότι το VAR έρχεται για να καταπολεμήσει την αμφισβήτηση. Η εικόνα άργησε πάρα πολύ. Εμείς ρωτήσαμε την παραγωγή γιατί δεν έδειξαν την εικόνα και μας είπαν ότι δεν τους δόθηκε ποτέ από το VAR. Δεν γίνεται ένα απλό πράγμα όπως το οφσάιντ να συζητείται για περίπου 5 λεπτά. Ο διαιτητής δεν είδε τίποτα στην φάση του 70 ενώ σε όλη την διάρκεια του αγώνα ο Ουάρντα ύβριζε αλλά ξανά κανένας δεν είδε τίποτα. Φυσικά τιμούν την Ανόρθωση ότι απολογήθηκαν εκ μέρους του ποδοσφαιριστή τους».

Για τη φάση του 90: «Για ακόμα μια φορά δεν καταλάβαμε τί έγινε. Εμείς ξέρουμε ότι αυτός ο άνθρωπος δεν είδε το χέρι του παίκτη της Ανόρθωσης. Αλλά ακόμα και έτσι κανείς δεν είδε τίποτα. Για το οφσάιντ έγινε τόσο θέμα αλλά το χέρι δεν το κοίταξε καν. Ούτε μπορούμε όμως στο τέλος να μιλήσουμε διαιτητές για να ρωτήσουμε γιατί δεν πήγε στο VAR να δει το χέρι. Και απλά πράγματα αν αυτός ο άνθρωπος στο VAR ήρθε να βοηθήσει τους δικούς μας είμαστε για γέλια. Εγώ αμφισβητώ αν εξετάστηκε η φάση ή καλύτερα το τί εξετάστηκε».

Σχετικά με την δημοσιοποίηση των συζητήσεων του VAR:«Ζητήσαμε και εμείς να δημοσιοποιούνται οι διάλογοι του VAR αλλά δεν πήραμε καμία απάντηση. Θα περιμένουμε την γενική συνέλευση για να πάρουμε και εμείς μια απάντηση για το τι λένε τόσες ώρες για κάποιες απλές φάσεις. Να διακρίνω ένα οφσάιντ θέλω 7-8 δευτερόλεπτα και αυτοί κουβέντιαζαν 5 λεπτά για να αποφασίσουν τι θα δώσουν. Θα πούμε πολλά και στο κ.Κούμα καθώς το θέμα της διαιτησίας είναι τεράστιο, και πρέπει να δούμε ποιος θα πάρει τις αποφάσεις».