Ακόμα μια ιστορική στιγμή, η πέμπτη σε ένα χρόνο για τον ΑΡΗ Λεμεσού

25 Σεπτεμβρίου 1932, η ομάδα ΣΟΥΛΙ και ο Α.Π.Ο.Λ., συγχωνεύονται και δημιουργείται ο  Αθλητικός Μουσικός Σύλλογος «Άρης» Λεμεσού. Ως έτος ίδρυσης της ομάδας θεωρείται το 1930, έτος δημιουργίας των δύο ομάδων που συγχωνεύτηκαν.

Σήμερα 26 Ιουλίου ο ΑΡΗΣ γράφει για άλλη μια φορά ιστορία την πέμπτη μέσα σε ένα χρόνο.

Αγωνίζεται για πρώτη φορά στην ιστορία του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης το Champions League.

Η αρχή έγινε με τον πρώτο ιστορικό Ευρωπαϊκό αγώνα στις 21 Ιουλίου 2022 στην ‘’AEK Arena’’ όταν αντιμετώπισε την Neftchi Baku, Azerbaijan στα πλαίσια του 2ου Προκριματικού γύρου του Conference League.

Στον ίδιο αγώνα γράφει την δεύτερη ιστορική στιγμή με την πρώτη Ευρωπαϊκή της νίκη με το καλημέρα στην Ευρώπη αφού επιβλήθηκε με 2-0 και θα μπορούσε το σκορ να ήταν μεγαλύτερο.

Τρίτη ιστορική στιγμή για τον ΑΡΗ Λεμεσού ήταν η κατάκτηση του πρώτου Πρωταθλήματος στην ιστορία του τον Μάιο του 2023. Η μαθηματική στέψη έγινε στις 21 Μαΐου 2023 όταν ο Απόλλωνας νίκησε τον Αποελ με 3-2 και αφού την προηγούμενη ο ΑΡΗΣ νίκησε την προηγούμενη μέρα με 1-0 την Ομόνοια.

Η επίσημη στέψη έγινε στις 28 Μαΐου 2023 σε μια φαντασμαγορική βραδιά στο ‘’Αλφαμέγα’’.

Η τέταρτη ιστορική στιγμή για το εξαιρετικό ‘’Project Aris’’ γράφτηκε στις 21 Ιουλίου 2023 όταν οι ‘’Πράσινοι’’ της Λεμεσού κέρδισαν τους ‘’Πράσινους’’ της Λευκωσίας, την Ομόνοια με 2-0 στο ΓΣΠ και κατέκτησαν το πρώτο Super Cup στη ιστορία τους.

Φθάνουμε λοιπόν σήμερα στην πέμπτη ιστορική στιγμή στην 93χρονη πορεία του ΑΡΗ, αφού σε λίγο οι Πρωταθλητές Κύπρου αγωνίζονται για πρώτη φορά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης το Champions League αφού φιλοξενούν την Bate Borisov Λευκορωσίας στο ‘’Άλφαμέγα’.  Είναι επίσης και ιστορική στιγμή για το νέο γήπεδο της Λεμεσού αφού θα διεξαχθεί ο πρώτος επίσημος αγώνας σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση και μάλιστα το Champions League.

Όλοι στο οικοδόμημα του ΑΡΗ είναι αποφασισμένοι να κάνουν την Ευρώπη να μιλά για αυτούς αφού έχουν στόχο να κερδίσουν τους Λευκορώσους για να θέσουν τις βάσεις πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς σε μια βδομάδα στο ουδέτερο «Mezőkövesdi Városi Stadion» στην Ουγγαρία.

Ο Aleksey Shpilevski έχει μελετήσει την αντίπαλο του και οι ποδοσφαιριστές του είναι πανέτοιμοι και αποφασισμένοι να κάνουν την Ευρώπη να μιλά και πάλι απόψε για αυτούς τους πρωτάρηδες του θεσμού, αφού έχουν στόχο να κερδίσουν τους Λευκορώσους  για να γράψουν ακόμα μια λαμπρή ιστορία με την πρώτη τους νίκη με το καλημέρα σε συμμετοχή στο Champions League, όπως έκαναν πέρσι με την πρώτη τους Ευρωπαϊκή συμμετοχή.  

Στο πλευρό της ομάδας του ΑΡΗ και 3000 περίπου εκδηλωτικότατοι οπαδοί τους.

Δείτε το πρώτο ιστορικό στο Champions League για τον ΑΡΗ, φύλλο αγώνα με τις αρχικές 11-άδες και τους αναπληρωματικούς:

Privacy Preference Center