Ακόμα μια νίκη και πρόκριση «Made in Japan», αυτή τη φορά επί της Ισπανίας

Οι Ιάπωνες κατάφεραν και πήραν τη δεύτερη νίκη τους στους ομίλους, ξανά με ανατροπή, απέναντι στην Φούρια Ρόχα και πέρασε σαν πρώτη στη φάση των 16, με δεύτερους τους Ισπανούς και τους Γερμανούς να μένουν εκτός συνέχειας για δεύτερη συνεχόμενη φορά στη διοργάνωση.

Ιαπωνία – Ισπανία: Τρελαίνουν ξανά τους πάντες οι Ιάπωνες, μιας και πήραν τεράστια νίκη με 2-1, ξανά με ανατροπή, απέναντι στους Ισπανούς και μαζί κατέκτησαν την πρώτη θέση του ομίλου. Η Φούρια Ρόχα, που προηγήθηκαν μόλις στο 11’ με τον Μοράτα, είδαν τους αντιπάλους τους να τους γυρίζουν το παιχνίδι με τον Ντοάν να ισοφαρίζει αρχικά στο 48’ και τρία λεπτά μετά τον Τανάκα να σημειώνει το τελικό σκορ, όμως λόγω της διαφοράς τερμάτων καταφέρνει να πάρει την δεύτερη θέση και να περάσει και εκείνη στην φάση των 16.

Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα αφήνει εκτός τους Γερμανούς, που παρά τη νίκη τους με 4-2 επί της Κόστα Ρίκα μένουν εκτός συνέχειας για δεύτερη συνεχόμενη φορά. Πλέον στον δεύτερο γύρο οι Ιάπωνες θα αντιμετωπίσουν τους Κροάτες, την Δευτέρα (5/12) στις 17:00, ενώ οι Ισπανοί θα παίξουν με το Μαρόκο την Τρίτη (6/12) στις 17:00.

Tο σοβαρό λάθος του Μπουσκέτς στο 8ο λεπτό λίγο έλλειψε να στοιχίσει στην Ισπανία, ωστόσο, το σουτ του Ότι από πλάγια θέση στη μεγάσλη περιοχή πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Σιμόν.