Απέδρασε από το ”Δασος” ο Απόλλωνας με ένα τεράστιο διπλό, κόντρα στα μαζεμένα προβλήματα απουσιών.

Ο Απόλλωνας επικράτησε με 1-0 του Εθνικού στο Δασάκι, για το τελευταίο παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος και έπιασε ξανά κορυφή. 
Με την έναρξη του αγώνα οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που διατηρούσαν την κατοχή, χωρίς ωστόσο να καταγράφεται κάποια ουσιαστική ευκαιρία στο πρώτο 20λεπτο. Στο 22’ ο Ίλιεφ βρήκε το δοκάρι της αντίπαλης εστίας με τη φάση όμως να θεωρείται ως μη γενόμενη, με τον διαιτητή να δίνει οφσάιντ. Στο 31’ ο Απόλλωνας ζήτησε πέναλτι μετά από μαρκάρισμα του Γκόρουπετς στον Κολ, ωστόσο ο Κυριάκος Χριστοδούλου έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι ενώ η φάση ελέγχθηκε και στο VAR. Το τέλος του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το 0-0, μη έχοντας καταγράψει τελικές προσπάθειες.
Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απειλήσουν στο 46’ με σουτ του Καρασάουκς με τη μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει στον Γιοβάνοβιτς. Περισσότερες καλές στιγμές είχε ο Απόλλωνας με σουτ του Ζράντι, αρχικά στο 57’ και έπειτα στο 59’. Οι κυανόλευκοι της Λεμεσού συνέχισαν να ανεβάζουν ρυθμούς, αφού από πλευράς φιλοξενούμενων σημάδεψαν το δοκάρι οι Κολ και Ψύχας στο 63’ και 74’ αντίστοιχα.
Γκολ λύτρωσης για τον Απόλλωνα:
Και εκεί που οι ποδοσφαιριστές του Alexander Zorniger κορύφωσαν την πίεση για το γκολ που ηθελαν πάση θυσία, τελικά ήλθε το γκολ.
Μετά από κορνερ και κεφαλια του Ουέλιγκτον η μπάλα πήρε κατευθυνση για να βγει εκτός γηπέδου, όμως ο Τζουμ πρόλαβε την μπάλα εντος της περιοχής πριν αυτή καταλήξει εκτός και γυρισε στην περιοχή όπου αποκρούστηκε από αμυντικό του Εθνικού,  η μπάλα κατεληξε στον εξαιρετικό από την στιγμή εισόδου του στον αγώνα και Ψύχα πλάγια στο ύψος της περιοχής όπου με μπαλιά ακριβείας βρήκε τον Ουέλιγκτον ο οποίος από το υψος της μικρής περιοχής με κεφαλιά ψαράκι νίκησε τον Χριστοδούλου γράφοντας το υπερ πολύτιμο 0-1.  Το γκολ αφιερώθηκε από όλους τους ποδοσφαιριστές στον τραυματία Μαλεκκίδη, σηκώνοντας την φανέλλα με το όνομα του.
Όπως έχουν διαμορφωθεί τα δεδομένα, μετά τη σημερινή νίκη ο Απόλλωνας επιστρέφει στην κορυφή με 28 βαθμούς και στο +1 από τη δεύτερη ΑΕΚ. Στον αντίποδα, ο Εθνικός παραμένει ουραγός με 5 βαθμούς.
Οι αρχικές συνθέσεις:
Εθνικός Άχνας: Χριστοδούλου, Κ.Ηλία, Μ.Ηλία, Καρασάουκς, Ντόλεζαλ, Χουντόμπιακ, Γκόρουμπετς, Κυπριανού*, Φλοριάν, Ταράσοφς, Χολ.
Στον πάγκο για τον Εθνικό: Καβαλέουσκι, Περατικός, Ασούμπρε, Αράζ, Φόλμπρεχτ, Κ.Ηλία, Σαββίδης Αγγελόπουλος, Κουμής, Ελουντού
*Ένα πρόβλημα της τελευταίας στιγμής οδήγησε σε αναγκαστική αλλαγή στην αρχική ενδεκάδα. Ο Θωμάς Ιωάννου θα ξεκινούσε βασικός ωστόσο ένιωσε ενοχλήσεις λίγο πριν την έναρξη του αγώνα και έτσι τη θέση του πήρε ο Κυπριανού.
Απόλλων: Γιοβάνοβιτς, Φιλιώτης, Ουέλιγκτον, Β. Γιοβάνοβιτς. Χαμάς, Κολ, Σπόλιαριτς, Ζράντι, Ίλιεφ, Αλμπάνης, Στορ.
Στον πάγκο για τον Απόλλωνα: Τζούριν, Αλεσάμι, Ψύχας, Τζούμ, Μάρκοβιτς, Παπουνασβίλι, Οικονομίδης, Ίντζια.
Διαιτητής: Χριστοδούλου Κυριάκος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Δημητριάδης Μάριος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Σάββα Γιώργος
4ος Διαιτητής: Κώστα Ροβέρτος
VAR: Σολωμού Δημήτρης
AVAR: Ευαγόρου Ευαγόρας
Παρατηρητής: Θεοδότου Κώστας