ΑΠΟΕΛ: Έριξε πεντάρα στη Δοξα και συνεχίζει συγκάτοικος στην κορυφή (στιγμιότυπα)

Το ΑΠΟΕΛ επικράτησε εύκολα της Δόξας Κατωκοπιάς με 5-0 στο ΓΣΠ σε παιχνίδι για την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Τα πρώτα του γκολ στη σεζόν σκόραρε ο Δώνης, ο οποίος μπήκε αλλαγή και σκόραρε δις (70’, 77’) ενώ ερχόμενοι από τον πάγκο σκόραραν επίσης οι Βιγιαφάνες (56’) και Κβιλιτάια (90+3’). Το σκορ είχε ανοίξει ο Κρέσπο (15’).

Οι «γαλαζοκίτρινοι» χάρη στην ένατη νίκη τους έφτασαν τους 29 βαθμούς και συνεχίζουν στην κορυφή (ισόβαθμοι με την Πάφο και στο +3 από Αρη που παίζει τη Δευτέρα με ΑΕΛ) ενώ η ουραγός ομάδα της Κατωκοπιάς έμεινε χωρίς νίκη και με έναν βαθμό.

Στο 4’ ο Εντονγκαλά από πλεονεκτική θέση δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σισκόφσκι, όμως στο 16’, μετά από εξαιρετική ενέργεια και γύρισμα του Μαρκίνιος, ο Κρέσπο με πλασέ άνοιξε το σκορ με το πρώτο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Τομανέ στο 21’ «άγγιξε» το 2-0 αλλά η κεφαλιά του πήγε στο δοκάρι, ενώ στο δεύτερο μισό του ημιχρόνου, οι «γαλαζοκίτρινοι», παρότι κρατούσαν συνεχώς μπάλα, δεν ήταν απειλητικοί.

Στο δεύτερο ημίχρονο το ΑΠΟΕΛ ήταν αποτελεσματικό και μετέτρεψε όλες τις ευκαιρίες του σε γκολ φτάνοντας στο ευρύ 5-0, χάρη σε τέρματα παιχτών που πέρασαν ως αλλαγή. Στο 56’ ο Βιγιαφάνες με εκτέλεση φάουλ έκανε το 2-0, στο 70’ ο Δώνης έβαλε με πλασέ το τρίτο, στο 77’ ο Ελλαδίτης διπλασίασε τα γκολ του με διαγώνιο δυνατό σουτ και στο 90+3’ ο Κβιλιτάια διαμόρφωσε το τελικό σκορ με γυριστό.

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Τσεμπάκ, Πέτροβιτς, Κρέσπο (82’ Σούσιτς), Βιτάλ, Κοσταντίνοφ, Σαρφό (46’ Βιγιαφάνες), Ντάλσιο, Μαρκίνιος (60’ Δώνης), Εντονγκαλά (69’ Γουίλσον), Τομανέ (69’ Κβιλιτάια).

ΔΟΞΑ: Σισκόφσκι, Στυλιανού, Κυριάκου (60’ Αντβί), Σιέλης (78’ Γιαμπερέ), Αντωνιάδης, Τζέτζε (46’ Αλσέους), Βελκόφσκι, Τρούγιτς (70’ Σαντίκ), Ναμπί, Ασάντε (70’ Σκόγλουντ), Γκλεόφιλο.

Δείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα: