ΑΠΟΛΛΩΝ: Πανέτοιμος και με σοβαρότητα για το πρώτο τρίποντο, στην φάση των ομίλων

Με βραδινή προπόνηση ψες στο ‘’Rheinpark Stadion’’  έδρα της Vanduz στο Λιχτενστάιν, ο Απόλλωνας ολοκλήρωσε χθες την προετοιμασία του ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ για την αποψινή (Ώρα έναρξης 22:00) αναμέτρηση για τον πρώτο αγώνα της φάσης των ομίλων του Conference League.

Ο David Catala είδε με ικανοποίηση να ολοκληρώνεται η προετοιμασία της ομάδας του χωρίς άλλα αγωνιστικά προβλήματα αφού όπως είναι γνωστό έμειναν εκτός αποστολής οι τραυματίες Ντιγκινί, Νταμπό, Βα και Ίλιεφ.  Ο Ισπανός αναμένεται να προβεί σε κάποιες αλλαγές στο αρχικό του σχήμα, σε σχέση πάντα με τον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στη Δόξα, αφού η φιλοσοφία και το πλάνο είναι διαφορετικό.

Ο προπονητής των Λεμεσιανών ξέρει πολύ καλά πως θα προσεγγίσει τον αποψινό αγώνα, αφού ο μοναδικός στόχος των ‘’Γαλάζιων’’ είναι η νίκη για να ξεκινήσει με το δεξί την προσπάθεια για πρόκριση, αφού άλλωστε το έχουν δηλώσει στον ΑΠΟΛΛΩΝΑ ότι στοχεύουν στην πρόκριση στο νέο Ευρωπαϊκό οδοιπορικό.

Οι μηχανές είναι δουλεμένες, και είναι σίγουρο ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές των ‘’Γαλάζιων’’ κατεβαίνουν στον αγωνιστικό χώρο με πάθος και θέληση με μοναδικό στόχο τη νίκη που θα δώσει πέραν των 3 πολύτιμων βαθμό και ένα ποσό της τάξης των €500.000 στο ταμείο της Ποδοσφαιρικής Εταιρείας.

Από την άλλη η Vanduz η θεωρητικά ασθενέστερη ομάδα του ομίλου θέλει να κάνει την έκπληξη επιτυχαίνοντας την πρώτη της νίκη στην παρθενική της εμφάνιση σε Ευρωπαϊκό Όμιλο. Η ομάδα από το Λιχτενστάιν κάθε άλλο από αδύνατη μπορεί να χαρακτηριστεί όμως αφού για να φτάσει μέχρι την φάση των ομίλων στον 2ο προκριματικό απέκλεισε την Κόπερ (κέρδισε εκτός έδρας 1-0 και έφερε ισοπαλία στο Λιχτενστάιν 1-1), στον 3ο Προκριματικό την Κόνιασπορ (1-1 στην έδρα της και νίκησε  4-2 στην Τουρκία). Ενώ στα play off απέκλεισε τη Ραπίντ Βιέννης (1-1 εντός και 1-0 εκτός έδρας) για να πάρει το εισιτήριο για τους ομίλους για πρώτη φορά στην ιστορία της αλλά και του Λιχτενστάιν.

Οι Πρωταθλητές Κύπρου με την σοβαρότητα που τους διακρίνει αλλά και την σαφώς καλύτερη ποιοτικά ομάδα που έχουν, δεν θα αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη αφού ο αποψινός αντίπαλος είναι στα μέτρα τους και δεν αποτελεί φόβητρο.

Στο πλευρό των ποδοσφαιριστών του ΑΠΟΛΛΩΝΑ 150 περίπου οπαδοί τους αφού ο προορισμός είναι σχετικά άβολος, για να δώσουν την δική τους μάχη της εξέδρας στο μικρό γήπεδο της χωρητικότητας μόλις 5,873 θεατών.