Αποχαιρετούν το Τσίρειο με το μεταξύ τους ντέρμπι ΑΠΟΛΛΩΝ και ΑΕΛ. Θέλουν και οι δύο διακαώς το τρίποντο.

  • Καλησπέρα και πάλι από το γερασμένο Τσίρειο Στάδιο όπου σε λίγο θα διεξαχθεί το αιώνιο ντέρμπι της Λεμεσού ΑΠΟΛΛΩΝ – ΑΕΛ. Πολλοί ανέμεναν ότι το σημερινό ντέρμπι θα διεξαγόταν στο Νέο Γήπεδο της Λεμεσού, όμως για πολλούς και διάφορους λόγους τελικά αυτό δεν κατέστη δυνατόν.  

Ας ευχηθούμε ότι όντως θα είναι ο τελευταίος αγώνας και η αναμονή χρόνων για διεξαγωγή αγώνων σε ένα νέο και μοντέρνο στάδιο στη Λεμεσό θα γίνει πραγματικότητα την ερχόμενη βδομάδα.

Στον ΑΠΟΛΛΩΝΑ η χρονιά δεν εξελίσσεται όπως την ανέμεναν. Οι περσινοί Πρωταθλητές βρίσκονται ήδη -12β. μακριά από την κορυφή που βρίσκεται η ΠΑΦΟΣ F.C. και στο -11β. από τον 2ο ΑΠΟΕΛ.

Μετά και την ήττα (με βάση τη συνολική εμφάνιση δεν την άξιζε) στην ‘’ΑΕΚ Αρένα’’ από την ΑΕΚ, οι ‘’Γαλάζιοι’’ καλούνται σήμερα να πετύχουν νίκη κόντρα στην ‘’αιώνιο’’ αντίπαλο την συμπολίτιδα ΑΕΛ, τόσο για να μην γίνει η διαφορά από την κορυφή χαώδης όσο και για λόγους ψυχολογίας.

Ο προπονητής των ‘’Γαλάζιων’’ Κωνσταντίνος Μακρίδης μαζί με τους ποδοσφαιριστές του καλούνται σήμερα να παρουσιαστούν με το καλό τους πρόσωπο, να καταθέσουν πάθος στον αγωνιστικό χώρο για να πετύχουν το πολυπόθητο τρίποντο.  Το έργο τους δεν θα είναι σίγουρα εύκολο κόντρα στην ΑΕΛ, όμως όλοι στο ‘’στρατόπεδο’’ του ΑΠΟΛΛΩΝΑ θέλουν την νίκη διακαώς και πλέον με καλύτερη ψυχολογία να γυρίσουν σελίδα και να επανέλθουν στις καλές εμφανίσεις και τα νικηφόρα αποτελέσματα για να κάνουν την αντεπίθεση τους.

Από την άλλη η ομάδα της ΑΕΛ μετά την πρόσληψη του Τσέντομιρ Γιανέφσκι είχε αλλάξει αγωνιστικό πρόσωπο αφού έκανε ένα αήττητο σερί 6 αγώνων ( 5 νίκες και 1 ισοπαλία).  Έδειξε ότι έγινε και πάλι ανταγωνιστική σε όλα τα παιγνίδια και ότι είχε σταθεροποιηθεί αγωνιστικά. Όμως μετά το θετικότατο σερί, ήλθε ένα αρνητικό σερί με 3 ήττες και δεν θέλουν σε καμιά περίπτωση αυτό το αρνητικό σερί να συνεχίσει σήμερα κόντρα στον συμπολίτη ΑΠΟΛΛΩΝΑ.

Οι ‘’Γαλαζοκίτρινοι’’  είναι καθόλα έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τους συμπολίτες τους με πάθος και αγωνιστικότητα για να πετύχουν το τρίποντο που θα τους ανεβάσει βαθμολογικά αλλά και ψυχολογικά.

Σίγουρα ένα Λεμεσιανό ντέρμπι ΑΠΟΛΛΩΝ – ΑΕΛ ποτέ δεν έχει φαβορί και όλα τα αποτελέσματα είναι ανοικτά, αφού σε τέτοιους αγώνες πολλές φορές οι τακτικές και τα ονόματα βρίσκονται σε δεύτερη μοίρα και κυρίαρχο ρόλο παίζουν το καθαρό μυαλό, το πάθος αλλά και η θέληση που θα ‘’βγάλουν’’ οι μονομάχοι εντός αγωνιστικού χώρου.

Αναμένουμε λοιπόν ένα συναρπαστικό αγώνα από τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων τόσο εντός αγωνιστικού χώρου όσο και εκτός με τις κινήσεις τακτικής των Μακρίδη και Γιανέφσκι.

Δείτε το φύλλο αγώνα με τις 11-άδες και τους αναπληρωματικούς: