Απόλλων – Νέα Σαλαμίνα σε λίγο, σε ένα αγώνα του Β’ γκρουπ χωρίς σημασία

Καλησπέρα από το νέο γήπεδο Λεμεσού ‘’αλφαμέγα’’ όπου σε λίγο ο Απόλλων υποδέχεται τη Νέα Σαλαμίνα στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του Β’ γκρουπ.

Οι ‘’Γαλάζιοι’’ μετά την τεράστια νίκη πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου επί της ΑΕΚ την περασμένη Πέμπτη, καλούνται σήμερα να ‘’προσγειωθούν’’ στην πραγματικότητα ενός αγώνα του Β’ γκρουπ χωρίς οποιαδήποτε βαθμολογική σημασία.  Οι ποδοσφαιριστές του Pablo Machin έδειξαν με την απόδοση τους στον νικηφόρο αγώνα του κυπέλλου ότι δεν έχουν να ζηλέψουν οτιδήποτε από οποιαδήποτε άλλη ομάδα του Α΄ γκρουπ όταν είναι συγκεντρωμένοι με σοβαρότητα και πάθος μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Σήμερα όμως ελλείψει κινήτρου το μόνο που έχουν να κυνηγήσουν είναι να κρατηθούν σε ψηλά επίπεδα απόδοσης όπως τους θέλει ο Ισπανός προπονητής, για να είναι σε ετοιμότητα για την μάχη των ημιτελικών, αλλά παράλληλα να κερδίσουν ένα αντίπαλο που δεν κέρδισαν φέτος (1-1 στο ‘’Αμμόχωστος’’ και ήττα 0-2 εδώ στο ‘’αλφαμέγα’’).   Θέλουν επίσης να πάρουν το πρώτο τους τρίποντο ως γηπεδούχοι στο «Αλφαμέγα» μετά τις 8 Οκτωβρίου 2023 όπου είχαν κερδίσει για τελευταία φορά τη Δόξα με 4-0.

Από την άλλη η ομάδα του Χριστόδουλου Χριστοδούλου προέρχεται από ένα οδυνηρό αποκλεισμό από το κύπελλο με το βαρύ σκορ 0-5 από την Πάφος F.C. παρόλο που δεν έχει κανένα βαθμολογικό κίνητρο στο σημερινό αγώνα, θέλει να επαναλάβει το νικηφόρο αποτέλεσμα που είχε κόντρα στον σημερινό της αντίπαλο στις 17 Δεκεμβρίου και να αφήσει πίσω της τον αποκλεισμό.  Η ομάδα της Αμμοχώστου έχει αποδείξει ότι είναι ένα αξιόλογο σύνολο και είναι πανέτοιμοι για να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για να πάρουν το ζητούμενο και να τους προσπεράσουν, φθάνοντας στην κορυφή (αν αυτό σημαίνει κάτι) του Β’ γκρουπ.

Την προσπάθεια των ‘’Γαλάζιων’’ στηρίζουν περίπου περίπου 500 οπαδοι τους αφού η μέρα και η ώρα είναι ακατάλληλη για πολλούς. Όμως όσοι είναι εδώ είναι εκδηλωτικοί.