ΑΡΗΣ – ΠΑΦΟΣ F. C. σε ένα ντέρμπι τριπλής παραλλαγής

Καλησπέρα από το νέο γήπεδο Λεμεσού ‘’αλφαμέγα’’ όπου σήμερα ο Πρωτοπόρος της βαθμολογίας με 64β. ΑΡΗΣ αντιμετωπίζει την 4η της βαθμολογίας με 58β. ομάδα της ΠΑΦΟΣ F C. Οι δύο ομάδες είναι από τις πιο ποιοτικές και έχουν αλλάξει ήδη τον ποδοσφαιρικό χάρτη του Κυπριακού Πρωταθλήματος.

Είναι ένας αγώνα που ίσως καθορίσει αρκετά για την μάχη του τίτλου, όμως η ουσία είναι ότι μετά το τέλος αυτού του αγώνα θα υπάρχουν ακόμα 4 ‘’τελικοί’’ για τους ‘’Πράσινους’’ και μόνο με νίκη η ομάδα της Πάφου θα μπορεί να κυνηγήσει τον τίτλο τις τελευταίες 4 αγωνιστικές.

Η ομάδα του Aleksey Shpilevsky που την περασμένη αγωνιστική έφερε ισοπαλία 0-0 εδώ στο “αλφαμεγα” με τον ΑΠΟΕΛ,  προέρχεται από ένα αήττητο σερί 12 αγώνων (9 νίκες και 3 ισοπαλίες, η τελευταία ήττα ήταν από την ΑΕΚ στην ”ΑΕΚ Αρένα” στις 15 Ιανουαρίου όπου και έχασε με 4-3) θα αγωνιστεί με πάθος για τη νίκη μια νίκη που θα διατηρήσει το πλεονέκτημα για την τελική στροφή του Πρωταθλήματος για κατάκτηση του πρωτου τίτλου στην ιστορία της Λεμεσιανής ομάδας.

Από την άλλη η ομάδα της ΠΑΦΟΣ F. C. έρχεται στο ‘’άλφαμέγα’’ για 2η συνεχόμενη βδομάδα και προέρχεται από ένα τεράστιο διπλό εδώ στο ίδιο γηπεδο κόντρα στον ΑΠΟΛΛΩΝΑ  με 0-1. Με νίκη η ομάδα της Πάφου θα μειώσει τη διαφορά από τον ΑΡΗ στους -3β. και θα ανέβει στην 3η θέση με 61β. μαζί με την ΑΕΚ και θα διατηρηθεί ζωντανή στο κυνήγι του τίτλου και στην μάχη της Ευρώπης. Μετά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο μόνο μέσω Πρωταθλήματος μπορεί να κερδίσει έξοδο στην Ευρώπη.

Φέτος στις 3 μεταξύ τους αναμετρήσεις για το Πρωτάθλημα οι δύο ομάδες εξήλθαν και τις 3 φορές ισοπαλες.

Αναμένουμε λοιπόν ένα συναρπαστικό αγώνα, με πάθος και πολλές προσωπικές ‘’μάχες’’ από τους ποδοσφαιριστές των δύο μονομάχων εντός αγωνιστικού χώρου αλλά και εκτός με τις κινήσεις τακτικής των Shpilevsky και Salgado

Τον δικό τους ρόλο θα παίξουν φυσικά και οι κερκίδες των 2 ομάδων. Η αριθμητική παρουσία σαφέστερα υπέρτερη υπέρ των «Πρασίνων» όμως οι Παφιτες δίνουν βροντερό παρών στο Βόρειο πέταλο αφού έχουν sold out στα 1300 εισιτήρια που τους αναλογούν.

Το φύλλο αγώνα με τις αρχικές 11-άδες και τους αναπληρωματικούς: