Γαλάζια η Λεμεσός απόψε. Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ θριάμβευσε στο ”αιώνιο” ντέρμπι της πόλης κόντρα στην ΑΕΛ

Τέλος αγώνα στο νέο γήπεδο Λεμεσού ”αλφαμέγα” όπου ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ νίκησε την ΑΕΛ στο «αιώνιο» ντέρμπι της Λεμεσού με 2-0.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να επιβάλουν τον ρυθμό τους. Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ έδειχνε σταδιακά να είναι πιο απαιτητικός στον αγώνα και κυκλοφορούσε την μπάλα καλύτερα όμως δεν δημιούργησε τη μεγάλη ευκαιρία.

Από την άλλη η ΑΕΛ προσπαθούσε να βγει μπροστά σε κάποια διαστήματα χωρίς αποτέλεσμα.

Με αυτά τα δεδομένα φυσιολογικά το αποτέλεσμα του Α’ ημιχρόνου έμεινε στο 0-0.

Με την έναρξη του Β’ ημιχρόνου οι δύο ομάδες έδειξαν πιο ορεξατες και η μπάλα ανεβοκατέβαινε μπροστά στις δύο εστίες.

Οι “Γαλάζιοι” σε μια από τις επιθέσεις τους στο 62′ λεπτό ο Darikwa με σέντρα ακριβείας βρίσκει τον Jurcevic εντός περιοχής ο οποίος με κεφαλιά στέλλει πρώτα την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Muriel και στα δίχτυα επιτυγχάνοντας το 1-0 εν μέσω ντελίριου ενθουσιασμού από τους χιλιάδες “Φυγάδες” .

Από το σημείο αυτό και μετά ο Απόλλωνας με ανεβασμένη πλέον ψυχολογία κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο επιζητώντας το δεύτερο γκολ που θα “σκότωνε” τον αγώνα και τα κατάφερε με τον Pedro Marques στο 74′ λεπτό αφού κρέμασε τον Muriel στέλνοντας την μπάλα να κτυπισει στο οριζόντιο δοκάρι και να αναπαυθεί στα δίκτυα σημειώνοντας το 2-0 και το γήπεδο πήρε εκ νέου φωτιά από τους έξαλλους πανηγυρισμούς των οπαδών των “Γαλάζιων”

Στη συνέχεια οι τυπικά γηπεδούχοι συνέχισαν να ελέγχουν τον αγώνα και δεν επέτρεψε κινδύνους για την εστία του Leeuwenburgh. Ήταν μάλιστα και παλι ο Απόλλωνας που βρήκε την κλασσική ευκαιρία αφού σε σουτ του Abdurahimi η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι στο 76′ λεπτό.

Κάπως έτσι συνέχισε ο αγώνας με το 2-0 υπέρ του Απόλλωνα να είναι και το τελικο αποτέλεσμα και πλέον στήθηκε τρελλο πανυγήρι στις εξέδρες του “αλφαμεγα” αφού πέραν από τους 3 βαθμούς η νίκη στο αιώνιο ντέρμπι της Λεμεσού έχει και το στοιχείο του γοήτρου.

Τα στιγμιότυπα του αγώνα: