Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας από την Aστυνομία για τον αγώνα ΑΕΚ-Fenerbahce

Ανακοίνωση εξέδωσε η Αστυνομία Κύπρου για τα μέτρα ασφαλείας ενόψει του αγώνα της ΑΕΚ με την Fenerbahce απόψε στην “ΑΕΚ Arena”. 

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως η Αστυνομία λαμβάνει όλα τα δέοντα μέτρα και προχώρησε στην εκπόνηση ειδικού σχεδίου δράσης τόσο για την διακίνηση και παραμονή της επίσημης αποστολής της τουρκικής ομάδας Φενέρμπαχτσε στην Κύπρο καθώς επίσης πριν κατά την διάρκεια και μετά του ποδοσφαιρικού αγώνα στο ΑΕΚ Αρένα».

Για την υλοποίηση του ειδικού σχεδίου δράσης της Αστυνομίας «θα εργάζονται πέραν των 200 αστυνομικών στο χώρο του ΑΕΚ Αρένα, ενώ επιπρόσθετα μέλη της αστυνομίας θα βρίσκονται επί ποδός για τροχονομικές διευκολύνσεις».

Δρακόντεια μέτρα ασφάλειας θα ληφθούν από την Αστυνομία και για την μετακίνηση των οπαδών της τουρκικής ομάδας από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές.

Δεν θα επιτραπεί η διέλευση σε Τούρκους υπηκόους από το οδόφραγμα που θα παρουσιάσουν τουρκικό διαβατήριο.

Στη γιγάντια επιχείρηση θα συμβάλουν αστυνομικοί από όλες τις μονάδες της δύναμης.

Ο αγώνας έχει χαρακτηριστεί ως αγώνας υψηλού κινδύνου με την Αστυνομία να κάνει χρήση και τεχνικών μέσων όπως είναι τα drones για καλύτερο έλεγχο και παρακολούθηση του ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ από ψηλά.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναμένεται να γίνει απαγόρευση μεταφοράς εντός αγωνιστικού χώρου κερμάτων από τους οπαδούς.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΑΕΚ Κυριάκος Δημητρίου δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως σε συνεννόηση με την τουρκική ομάδα για τους οπαδούς της Φενέρμπαχτσε δόθηκαν 600 εισιτήρια και αναμένεται να βρεθούν στο στάδιο 600 Τουρκοκύπριοι οι οποίοι θα περάσουν από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές από οδόφραγμα».

Όσον αφορά τα μέτρα ασφαλείας «θα είναι δρακόντεια και έχουν ληφθεί σε συνεννόηση με την Αστυνομία», ανέφερε ο κ. Δημητρίου.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση με τις διευθετήσεις της Αστυνομίας:

“Η Αστυνομία, στα πλαίσια της συνεργασίας της με το κοινό, καλεί όλο το φίλαθλο κόσμο, που θα παρευρεθεί την Πέμπτη 13.10.2022 και ώρα 19:45, στο στάδιο ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ στη Λάρνακα, για να παρακολουθήσει τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των ομάδων ΑΕΚ – FENERBAHCE στα πλαίσια των ομίλων του EUROPA LEAGUE να εκδηλώνεται πάντοτε με αθλητοπρέπεια και σεβασμό προς την ίδια του την ομάδα.

Στους οπαδούς της φιλοξενούμενης ομάδας της FENERBAHCE θα παραχωρηθεί η Βόρεια Κερκίδα (ΛΑΡΝΑΚΑ) και στους οπαδούς της γηπεδούχου ΑΕΚ θα παραχωρηθούν, η Δυτική (Γιώργος Καραπατάκης), η Νότια (Πετρολίνα) και η Ανατολική Κερκίδα ( AJK Group). Οι είσοδοι του Σταδίου θα ανοίξουν για το κοινό η ώρα 17:30.

Οι οπαδοί των δύο ομάδων καλούνται να προσέλθουν έγκαιρα στο γήπεδο ώστε να μπορέσουν να παρακολουθήσουν απρόσκοπτα τον αγώνα.

Ανακοινώνεται ότι:

ΑΕΚ

Οι οπαδοί της ΑΕΚ κατά την άφιξη τους στο στάδιο προτρέπονται να αποφεύγουν τον κυκλικό κόμβο του KLEIMA και αντί αυτού να προσέρχονται στο στάδιο από την πλευρά του νέου κυκλικού κόμβου του σταδίου ΚΙΤΙΟΝ. Από εκεί να κατευθύνονται προς το κολυμβητήριο και μετά αμέσως αριστερά και να σταθμεύουν ανατολικά και νότια του χώρου στάθμευσης του σταδίου ΓΣΖ και Νοτιοδυτικά του σταδίου ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ.

Τονίζεται σε όλους ότι:

Απαγορεύεται αυστηρώς η μεταφορά στο γήπεδο φωτοβολίδων, κροτίδων και άλλων επικίνδυνων αντικειμένων.
Απαγορεύεται επίσης η μεταφορά στο στάδιο αναπτήρες και κέρματα και η πληρωμή στις καντίνες του σταδίου θα γίνεται με πιστωτικές κάρτες.
Απαγορεύεται η μεταφορά πανό πολιτικού, υβριστικού ή άλλου προκλητικού περιεχομένου και ενδυμάτων με πολιτικά σύμβολα.
Απαγορεύεται η αναγραφή συνθημάτων στον περιβάλλοντα χώρο, στους τοίχους του Σταδίου και οπουδήποτε αλλού.
Απαγορεύεται η είσοδος φιλάθλων εντός του Σταδίου, έχοντας στην κατοχή τους σακίδια ώμου και τα προστατευτικά κράνη των μοτοσικλετών τους.
Οποιοσδήποτε δεν ακολουθεί τους πιο πάνω κανόνες μπορεί να εκδιωχθεί από το Στάδιο χωρίς προειδοποίηση και χωρίς να έχει καμία νομική απαίτηση έναντι των αρχών του Σταδίου, ακόμα και αν κατέχει νόμιμο εισιτήριο. Επίσης, κινδυνεύει να συλληφθεί και να του επιβληθεί αυστηρό χρηματικό πρόστιμο.
Οποιοσδήποτε επιθυμεί να επικοινωνήσει με την Αστυνομία Λάρνακας μπορεί να τηλεφωνεί στους αριθμούς 112 ή 24804040.

Επισημαίνεται ότι η Αστυνομία βρίσκεται στους αθλητικούς χώρους για την προστασία των φιλάθλων. Διευκρινίζεται επίσης ότι θα βρίσκεται στη γύρω περιοχή του Σταδίου για παροχή τροχαίων διευκολύνσεων στο κοινό, τόσο κατά την προσέλευση, όσο και κατά την αποχώρηση του.”