Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα water polo U17: Χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα αφού υπέταξε τη Σερβία στον τελικό

Η Ελλάδα νίκησε 9-8 την Σερβία στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πόλο Κ17 και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην Μανίσα της Τουρκίας!

Οι Σέρβοι άνοιξαν το σκορ, αλλά η ελληνική ομάδα με όπλα την εξαιρετική άμυνα και την αποτελεσματικότητα στην επίθεση, μετέτρεψαν το 0-1 σε 6-1 στο ημίχρονο! Οι Σέρβοι μείωσαν σε 6-4 με γκολ του Αντάμοβιτς 4.03″ πριν το τέλος της 3ης περιόδου και πρόσθεσαν πίεση στην ομάδα του Ηλία Μαχαίρα.

Ο Καρατζάς έδωσε σημαντική ανάσα στην ελληνική ομάδα, κάνοντας το 7-4 στα 2.33″, αλλά το highlight ήταν το γκολ του Ζερβουδάκη, ο οποίος «κρέμασε» από την περιφέρεια τον τερματοφύλακα της Σερβίας για το 8-5 (6.03″ πριν το τέλος).

Οι Σέρβοι έκαναν την τελευταία τους προσπάθεια να επανέλθουν από το 9-5, μειώνοντας με τον Γκλάντοβιτς σε 9-7 (2:30 πριν τη λήξη) και 9-8 με τον Μπόσκοβιτς ένα λεπτό πριν το τέλος του αγώνα! Οι Σέρβοι έπαιξαν στην καθοριστική άμυνα με ασφυκτική πίεση, αναγκάζοντας σε λάθος τους Έλληνες διεθνείς, αλλά στην τελευταία τους ευκαιρία πέταξαν την μπάλα άουτ κλαι έστειλαν την ελληνική ομάδα στα ουράνια της Μανίσα!

ΕΛΛΑΔΑ – ΣΕΡΒΙΑ 9-8

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 3-0, 1-4, 2-3.

ΕΛΛΑΔΑ (Ηλίας Μαχαίρας): Κρατημένος, Λυκούδης 2, Κόκκινος 1, Καρατζάς 2, Καπράγκος 1, Λασκαρίδης 2, Ζερβουδάκης 1, Χωματάς, Μητράκης, Σιαμάς, Μπέλεσης, Μαραγκουδάκης, Μαυριόπουλος.

ΣΕΡΒΙΑ: Ντίμκοβιτς, Μποντίρογκα, Νοβάκοβιτς 1, Ιτσίτοβιτς, Σπάσοβιτς, Γκλάντοβιτς 3, Λάζιτς, Κόγιτς, Αντάμοβτς 2, Μπόσκοβιτς 1, Κρίστιτς 1, Ντίμιτς, Σάβιτς.

Δείτε ολόκληρο τον αγώνα της Εθνικής Ελλάδας από το κανάλι LEN European Aquatic στο Υou tube στο (2:57:00)