ΑΡΗΣ: Θέλει να γράψει ακόμα μια χρυσή σελίδα στην ιστορία του απόψε με πρόκριση στα play off του Champions League

25 Σεπτεμβρίου 1932, η ομάδα ΣΟΥΛΙ και ο Α.Π.Ο.Λ., συγχωνεύονται και δημιουργείται ο  Αθλητικός Μουσικός Σύλλογος «Άρης» Λεμεσού. Ως έτος ίδρυσης της ομάδας θεωρείται το 1930, έτος δημιουργίας των δύο ομάδων που συγχωνεύτηκαν.

Σήμερα ανήμερα του 15Αυγουστου ο ΑΡΗΣ θέλει να γράψει για άλλη μια φορά ιστορική στιγμή τη δέκατη μέσα σε ένα χρόνο.

Η πρώτη ήταν με τον πρώτο ιστορικό Ευρωπαϊκό αγώνα στις 21 Ιουλίου 2022 στην ‘’AEK Arena’’ όταν αντιμετώπισε την Neftchi Baku, Azerbaijan στα πλαίσια του 2ου Προκριματικού γύρου του Conference League.

Στον ίδιο αγώνα γράφει την δεύτερη ιστορική στιγμή με την πρώτη Ευρωπαϊκή της νίκη το ίδιο βράδυ με το καλημέρα στην Ευρώπη αφού επιβλήθηκε της Neftchi Bakuμε 2-0 και θα μπορούσε το σκορ να ήταν μεγαλύτερο.

Τρίτη ιστορική στιγμή για τον ΑΡΗ Λεμεσού ήταν η κατάκτηση του πρώτου Πρωταθλήματος στην ιστορία του τον Μάιο του 2023. Η μαθηματική στέψη έγινε στις 21 Μαΐου 2023 όταν ο Απόλλωνας νίκησε τον Αποελ με 3-2 και αφού την προηγούμενη ο ΑΡΗΣ νίκησε την προηγούμενη μέρα με 1-0 την Ομόνοια.

Η επίσημη στέψη έγινε στις 28 Μαΐου 2023 σε μια φαντασμαγορική βραδιά στο ‘’Αλφαμέγα’’.

Η τέταρτη ιστορική στιγμή για το εξαιρετικό ‘’Project Aris’’ γράφτηκε στις 21 Ιουλίου 2023 όταν οι ‘’Πράσινοι’’ της Λεμεσού κέρδισαν τους ‘’Πράσινους’’ της Λευκωσίας, την Ομόνοια με 2-0 στο ΓΣΠ και κατέκτησαν το πρώτο Super Cup στη ιστορία τους.

Πέμπτη ιστορική στιγμή στην 93χρονη πορεία του ΑΡΗ, αφού στις 26 Ιουλίου 2023 αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης το Champions League με αντίπαλο την Bate Borisov Λευκορωσίας στο ‘’Άλφαμέγα’.  Το ίδιο βράδυ γράφει την έκτη ιστορική στιγμή με την πρώτη του νίκη στο θεσμό του Champions League με το τεράστιο 6-2.

Στον επαναληπτικό που έγινε στο ‘’Mezőkövesdi Városi Stadion’’ στην Ουγγαρία νίκησε εκ νέου τους Λευκορώσους με 3-5 γράφοντας στο ίδιο βράδυ ακόμα δύο ιστορικές στιγμές στην ιστορία του. Έβδομη ιστορική στιγμή η πρόκριση για πρώτη φορά στο Γ’ Προκριματικό γύρο του Champions League  και ταυτόχρονα όγδοη ιστορική στιγμή αφού σφράγισε για πρώτη φορά στην ιστορία του συμμετοχή σε Όμιλο Ευρωπαϊκής διοργάνωσης, τουλάχιστον του Conference League.

Απόψε όλοι στο οικοδόμημα του ΑΡΗ είναι αποφασισμένοι να κάνουν την Ευρώπη να συνεχίσει παραμιλά για αυτούς αφού έχουν στόχο να κερδίσουν με δύο γκολ διαφορά την Rakow Częstochowa για να γράψουν ακόμα δύο ιστορικές στιγμές την έννατη στην 93-χρονη ιστορία τους με πρόκριση για πρώτη φορά στα play off της μεγαλύτερης διασυλλογικής διοργάνωσης της UEFA το Champions League με το όνειρο συμμετοχής στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League και ταυτόχρονα την δέκατη ιστορική στιγμή αφού θα εξασφαλίσουν συμμετοχή τουλάχιστον στους Ομίλους του Europa League, αντι του Conference League που είχαν ήδη εξασφαλίσει συμμετοχή αποκλείοντας την Bate Borisov .

Ο Aleksey Shpilevski έχει μελετήσει την αντίπαλο του και τόσο ο ίδιος όσο και οι ποδοσφαιριστές του είναι πανέτοιμοι και πεινασμένοι όπως δήλωσαν ψες στη δημοσιογραφική να καταθέσουν ψυχή και πάθος στον αγωνιστικό χώρο αποφασισμένοι αφού έχουν στόχο να αποκλείσουν τους Πολωνούς  για να γράψουν ακόμα μια χρυσή σελίδα στην 93χρονη ιστορία της ομάδας της Λεμεσού που μέχρι πριν δύο χρόνια αγωνιζόταν στην Β’ κατηγορία. 

Στο πλευρό της ομάδας του ΑΡΗ 3000 περίπου εκδηλωτικότατοι οπαδοί τους.

Δείτε το φύλλο αγώνα με τις αρχικές 11-άδες και τους αναπληρωματικούς: