Εφυγε από τη ζωή ενας αγνός ποδοσφαιράνθρωπος, ένας καλός φίλος. Στο καλό να πάς αγαπημένε κύριε Στέλιο.

Αποχαιρέτισε τα εγκόσμια ένας αγνός ποδοσφαιράνθρωπος, ένας απλός και ευγενέστατος άνθρωπος.

Ο μακροβιότερος Πρόεδρος Ποδοσφαιρικού και όχι μόνο σωματείου στη Κύπρο, πέραν του γεγονότος ότι ήταν ιδρυτικό της μέλος, διετέλεσε Πρόεδρος για 65 ολόκληρα χρόνια της Αθλητικής Ένωσης Ζακακίου από την μέρα ίδρυσης της το 1956!

Ο Κύριος Στέλιος Χρίστου, ο Κύριος Στέλιος μας δεν είναι πλέον μαζί μας, λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετώπισε το τελευταίο διάστημα απεβίωσε σε ηλικία 84 ετών.   

Η θλίψη στον ποδοσφαιρικό και όχι μόνο κόσμο της Κύπρου είναι μεγάλη αφού ο Κύριος Στέλιος ήταν ένας παράγοντας χαμηλών τόνων, ο οποίος είχε αφήσει το στίγμα του στην ομάδα του Ζακακίου και αγαπήθηκε από όλο τον φίλαθλο κόσμο ενώ είχε εξαιρετικές σχέσεις και με αντίπαλους παράγοντες και όχι μόνο.

Η μεγαλύτερη του χαρά σε όλη αυτή τη διαδρομή με την ομάδα της καρδιάς του ήταν η ΙΣΤΟΡΙΚΗ πρώτη και μοναδική άνοδος της ομάδας στην Α’ Κατηγορία όπου αγωνίστηκε την περίοδο 2016-2017.

Η ημερομηνία που σίγουρα σφράγισε την ζωή του ήταν η 26η Μαρτίου 2016 όπου η ΑΕΖ αντιμετώπισε εκτός έδρας την Ομόνοια Αραδίπου. Με νίκη η ομάδα του κου Στέλιου θα ανέβαινε στη μεγάλη κατηγορία. Οι ποδοσφαιριστές του φρόντισαν και του χάρισαν αυτή τη μοναδική ευτυχία αφού νίκησαν με 0-2 με τέρματα των Χρίστου και Γαρπόζη και τερμάτισαν στην 2η προνομιούχα θέση με 60 βαθμούς, αφήνοντας στην 2η κατηγορία τον Ολυμπιακό.

Είχα την χαρά να βρίσκομαι την ημέρα που γράφτηκε η ιστορία για την ομάδα της πόλης μας στο Κοινοτικό Στάδιο της Αραδίπου για την ομάδα της καρδιάς του κου. Στέλιου. Έζησα από κοντά την απέραντη ευτυχία που ένοιωθε αυτός ο Άνθρωπος, είδε τους κόπoυς μιας ζωής με την ΑΕΖ να ανταμείβονται με την πρώτη και μοναδική άνοδο στην Α’ Κατηγορία. Έκανε σαν μικρό μωρό, έτρεχε πανηγυρίζοντας και στο τέλος δάκρυσε από χαρά.

Μετά το τέλος του αγώνα αγκάλιαζε ένα ένα τους ποδοσφαιριστές για να τους ευχαριστήσει αποκαλώντας τους ‘’παιδιά μου’’, αγκάλιασε μέσα σε κλάματα χαράς τον αρχιτέκτονα της ανόδου τον προπονητή Νικόλα Μαρτίδη. Αγκάλιασε με ένα μεγάλο ευχαριστώ τον αρχηγό του ποδοσφαιρικού τμήματος Πάμπο Ζακακιώτη  και τον φροντιστή Κωστάκη Παρασκευά.

Αγκαλιαστήκαμε κι εμείς και του είπα ενώ εκλαιγε από χαρά ‘’Πρόεδρε έγραψες ιστορία για την ΑΕΖ, να είσαι περήφανος’’          Με ευχαρίστησε μου ήμουν ο μοναδικός αθλητικός συντάκτης από τη Λεμεσό που κάλυψε τον ιστορικό αγώνα και μου είπε ‘’Φίλε μου σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, αλλά ιστορία έγραψαν τα παιδιά μου και ο προπονητής τους μέσα στο γήπεδα όλη την χρονιά’’ αποδεικνύοντας ακόμα μια φορά πόσο ΑΓΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ήταν.

Αιωνία σου η μνήμη φίλε Στέλιο Χρίστου, τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του και την μεγάλη του αγάπη την ΑΕΖ. Καλό Παράδεισο.

Η κηδεία θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας στο Ζακάκι.

Στη κύρια φωτο του άρθρου ο υποφαινόμενος μαζί με τον κο Στέλιο αμέσως μετά τη λήξη του ιστορικού αγώνα στο Κονοτικό Στάδιο Αραδίπου στις 26/3/2016.

Στην πιό κάτω φώτο μαζί με τον προπονητη της ανόδου Νικόλα Μαρτίδη, τον αρχηγό του ποδοσφαιρικού τμήματος Πάμπο Ζακακιώτη και τον φροντιστή Κωστάκη Παρασκευά. Επίσης στην άλλη φωτο το ιστορικό φύλο αγώνα