Η ΑΕΖ φρέναρε με ”Χ” στο ”Αντώνης Παπαδόπουλος” την Ανόρθωση που είχε δύο δοκάρια (στιγμιότυπα)

Η ΑΕΖ ”ταρακούνησε” το «Αντώνης Παπαδόπουλος», υποχρεώνοντας την Ανόρθωση σε νέα γκέλα στο γήπεδο της. Οι δυο ομάδες συμβιβάστηκαν στο 1-1, με τους γηπεδούχους να ανοίγουν το σκορ με πέναλτι του Φερέιρα και τη νεοφώτιστη ομάδα να φέρνει τον αγώνα στα ίσα με τον Εβόρα.

Το παιγνίδι ξεκίνησε με την Ανόρθωση να μην μπορεί να βάλει την πίεση από ψηλά που μας συνήθισε και την ΑΕΖ να βρίσκει συνεχώς χώρους και να φεύγει στις αντεπιθέσεις.

Οι τελικές που δημιουργούσαν οι δύο ομάδες δεν απείλησαν ιδιαίτερα τις δύο εστίες, με τον Κάστο στο 8’ να προσπαθεί να αιφνιδιάσει τον Αρμπολέδα με μακρινό φάουλ αλλά να μην έχει δύναμη η μπάλα, ενώ στο 11’ ένα μακρινό σουτ του Σλόγκαρ έφυγε έξω.

Η Ανόρθωση είχε κάποιες προϋποθέσεις όμως όχι τη μεγάλη ευκαιρία, μέχρι το 22’ όπου ο Παρούτης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Τσίκο σε κενή εστία έκανε την κεφαλιά αλλά έστειλε τη μπάλα δοκάρι και έξω.

Κάποια σουτ των παικτών των δύο ομάδων δεν είχαν τύχη, όπως αυτό του Σαρφό στο 26’, Τιουνέ στο 29’ και Χατζηβασίλη στο 31’.

Η Ανόρθωση σταδιακά κέρδιζε κάποια μέτρα στο γήπεδο αλλά την ίδια ώρα άφηνε αρκετούς χώρους πίσω. Ενα σουτ του Τσίκο στο 39’ δεν είχε αρκετή δύναμη με τον Μπέκερ να πέφτει και να μπλοκάρει, ενώ το σουτ του Γουαρίς στο 40’ πήγε πολύ έξω.

Στο ίδιο λεπτό ο Ντιγκινί μετά από κάθετη πάσα του Χατζηβασίλη πέτυχε τέρμα αλλά σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Στο 45’+2 η ΑΕΖ είχε μία πολύ καλή ευκαιρία με κεφαλιά του Κάστρο, αλλά ο Αρμπολέδα έβγαλε σε κόρνερ. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Ανόρθωση στο 48’ να κερδίζει πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ρουίζ πάνω στον Φερέιρα, με τον ίδιο παίκτη τρία λεπτά αργότερα να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να είναι εύστοχος για το 1-0 της Ανόρθωσης.

Οι χώροι μετά το τέρμα της Ανόρθωσης άνοιξαν και στο 58’ η ΑΕΖ είχε σπουδαία φάση για να ισοφαρίσει. Ο Κάστρο έφυγε από τα αριστερά, μπαίνει στην περιοχή και έκανε το σουτ από τα πλάγια αλλά η μπάλα πήγε απευθείας στον Αρμπολέδα.

Η ΑΕΖ συνέχισε να είναι επικίνδυνη και στο 68’ είχε νέα σπουδαία φάση. Ο Σλόγκαρ έκανε τη συρτή μπαλιά από τα δεξιά, ο Ντιγκινί έβαλε την προβολή αλλά απόκρουσε σωτήρια ο Αρμπολέδα.

Η Ανόρθωση απείλησε για πρώτη φορά μετά το τέρμα της στο 71’ με τον Μουσοντά, ο οποίος υποδέχθηκε την πάσα από τον Τσίκο, έκανε το σουτ αμαρκάριστος από το ύψος της περιοχής αλλά έστειλε τη μπάλα πολύ έξω.

Δύο λεπτά αργότερα η Ανόρθωση είχε τεράστια τριπλή ευκαιρία. Ο Φερέιρα έκανε το διαγώνιο σουτ με τη μπάλα να χτυπάει στο δεξί κάθετο δοκάρι, στην επαναφορά ο Γουαρίς έκανε το σουτ αλλά η μπάλα χτύπησε σε αμυνόμενο, η μπάλα ξανά στον Γουαρίς ο οποίος κάνει το σουτ και ξανά η μπάλα σε αμυνόμενο! Πραγματικά τεράστια φάση για την Ανόρθωση.

Στο 80’ η Ανόρθωση είχε νέα τεράστια φάση με τον Φερέιρα μέσα από την περιοχή να κάνει το σουτ αλλά να στέλνει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι!

Και αφού η Ανόρθωση δεν το έβαζε, το έβαλε η ΑΕΖ στο 87’! Ο Φράγκος εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ντελμίρο πήρε την κεφαλιά και ισοφάρισε σε 1-1 το παιγνίδι!

Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν άλλαξε κάτι με την Ανόρθωση να αφήνει ακόμη δύο βαθμούς στην έδρα της σε ένα παιγνίδι όπου είχε τρία δοκάρια και κάποιες τεράστιες ευκαιρίες.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Αρμπολέδα, Ουαγκέ, Φερέρ, Κάργας, Γκαρσία, Ιωάννου, Τιουνέ, Τσίκο (76’ Κορέια), Παρούτης (46’ Μουσοντά), Φερέιρα, Γουαρίς (76’ Καστέλ).

AEZ: Μπέκερ, Κ. Αντωνίου (62’ Χρίστου), Ε. Αντωνίου, Σαρφό (76’ Φράγκος), Σλόγκαρ, Ντελμίρο, Κάστρο (76’ Γιουσούφ), Ρέινολντς (62’ Ματόνγκο), Χατζηβασίλης (62’ Ρόκα), Ρουίζ, Ντιγκινί.

Δείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα: