Η ΑΕΛ νίκησε τη ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ με 1-0 και έθεσε βάσεις πρόκρισης

Πήρε μικρό προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Κυπέλλου η ΑΕΛ.

Η ομάδα της Λεμεσού νίκησε με 1-0 τη ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ στο νέο γήπεδο Λεμεσού για τον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τα προημιτελικά του κυπέλλου.

Το παιχνίδι ήτα ισορροπημένο, έφτιαξαν και οι δύο ομάδες κάποιες ευκαιρίες που θα μπορούσαν να σκοράρουν, όμως ο αγώνας κυλούσε προς το τέλος του με το 0-0.

Στο 79’ λεπτό ο διαιτητής του αγώνα Κωνσταντίνος Φωτίου καταλόγισε πέναλτι σε χέρι του Οφόρι, το  VAR δεν είχε αντίρρησή και η ομάδα της Λεμεσού κατάφερε να σκοράρει με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ρόμο, στο 80’ λεπτό, σημειώνοντας το 1-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Οι «ερυθρόλευκοι» κατέβηκαν με αξιώσεις στον αγώνα, ωστόσο δεν μπόρεσαν να πάρουν κάτι και πλέον θέλουν ανατροπή στο ‘’Αμμόχωστος’’. Στη ΣΑΛΑΜΙΝΑ έχουν παράπονα για το πέναλτι.

Για τον επαναληπτικό που είναι προγραμματισμένος για την Πέμπτη (2/3, 17:00), θυμίζουμε ότι δεν ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ.

Επόμενη υποχρέωση για τις δύο ομάδες, στην 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος, με την ΑΕΛ να υποδέχεται την ερχόμενη Κυριακή (19/2, 15:30) την ΑΕΚ στο νέο γήπεδο Λεμεσού, ενώ η ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ φιλοξενείται μια μέρα νωρίτερα (18/2, 16:00) από τον ΑΡΗ στο ίδιο γήπεδο.