Κύπελλο: Η Ανόρθωση στους “8” με διπλό επί της Ομόνοιας 29ης (στιγμιότυπα)

Επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και ξεπέρασε το… εμπόδιο της ΑΛΣ Ομόνοια η Ανόρθωση στο νοκ-άουτ παιχνίδι για τη Β’ Φάση του Κυπέλλου. Με πρωταγωνιστή τον Μιγκέλ Ανχελ Γκερέρο, που σημείωσε ένα γκολ κι έδωσε μία ασίστ, επικράτησε εκτός έδρας με 0-2 και προκρίθηκε στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσε τον αγώνα η ομάδα του Γκαγιέγο, λόγω αποβολής με απευθείας κόκκινης κάρτας του Μιχάλη Ιωάννου στο 32’.

Χαμηλός ο ρυθμός στο ξεκίνημα, με την Ανόρθωση να καταφέρνει να σημειώσει δύο γκολ στις πρώτες δύο φάσεις που δημιούργησε. Αρχικά και μετά από εκτέλεση φάουλ του Γκερέρο, ο Μαρμούκ έκανε με κεφαλιά το 0-1 στο 17’, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Γκερέρο με απευθείας εκτέλεση φάουλ έκανε το 0-2.

Στη συνέχεια, η γηπεδούχος είχε την ευκαιρία να μειώσει με τον Κουμή στο 28’, αλλά το πλασέ του… έφυγε έξω, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα η φιλοξενούμενη έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές, λόγω αποβολής του Ιωάννου. Αρχικά, ο παίκτης της ομάδας της Αμμοχώστου είχε παρατηρηθεί με κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Βρίκκη, ωστόσο μετά από παρέμβαση του VAR και εξέταση της φάσης στο on field review o Ιωάννης Χριστοδούλου αναθεώρησε την απόφασή του κι απέβαλε τον Ιωάννου.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την ΑΛΣ Ομόνοια να χάνει μεγάλη ευκαιρία για να μειώσει στο σκορ, όταν το σουτ του Πική… σημάδεψε το δοκάρι του Μιχαήλ στο 53’, ενώ ο ίδιος παίκτης… απείλησε με κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα άουτ δέκα λεπτά αργότερα.

ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ: Μαυραντώνης, Στεφάνου, Ιωάννου, Φοινίρης (65’ Φιάκας), Κουμής, Μάρτινς (57’ Αρτεμίου), Παττίχης (65’ Ανδρέου), Βρίκκης (77’ Αλαμπρίτης), Πική, Φιλίππου, Παύλου.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Μιχαήλ, Μαρμούκ, Κορέια (68’ Κίκο), Τεχέρα, Καστέλ (90+1’ Τζουλίου), Γκερέρο (68’ Χρυσοστόμου), Φερέιρα (68’ Περέα), Μακούν, Γουαρίς (68’ Παρούτης), Αντωνίου, Ιωάννου.

Δείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα: