Λεμεσιανό ντέρμπι ΑΡΗΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ με τις δύο ομάδες να ‘’καίγονται’’ για το τρίποντο

Καλησπέρα από το νέο γήπεδο Λεμεσού, όπου σήμερα πέφτουν τα φώτα του ενδιαφέροντος της αγωνιστικής με το τοπικό ντέρμπι ΑΡΗΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ.

Οι 2 Λεμεσιανές ομάδες θέλουν απαραίτητα το τρίποντο. Θα έλεγε κανείς ότι είναι ένας αγώνας με ‘’έπαθλο’’ την 4η θέση μετά το πέρας της αγωνιστικής. Θυμίζουμε ότι στον αγώνα του Α’ γύρου που έγινε στο Τσίρειο ο ΑΡΗΣ νίκησε τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ με το ευρύ 3-0.

Οι ‘’Πράσινοι’’ έχουν ήδη απομακρυνθεί επικίνδυνα από την κορυφή αφού στους 5 τελευταίους αγώνες τους παραμένουν χωρίς νίκη (4 ισοπαλίες και 1 ήττα). Οι τυπικά γηπεδούχοι έχοντας αποκλειστεί από το Κύπελλο αν θέλουν να έχουν Ευρωπαϊκή παρουσία αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο δια μέσου του Πρωταθλήματος.                                                                                                                                            Σήμερα η ‘’Ελαφρά Ταξιαρχία’’ βρίσκεται στους -13β. από την 1η ΑΕΚ αλλά και στους -10β. από την 3η ΠΑΦΟΣ F.C. και θέλει απαραιτήτως να γυρίσει σελίδα και να επανέλθει στις νίκες για να διατηρηθεί στην 4η θέση και να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή.

Οι περσινοί Πρωταθλητές έχοντας και αυτοί  αποκλειστεί από το Κύπελλο, δεν έχουν άλλη επιλογή εξόδου στην Ευρώπη παρά μόνο μέσω Πρωταθλήματος. Με τα μέχρι στιγμής βαθμολογικά δεδομένα ( -12β. από την 3η θέση που δίνει απευθείας Ευρωπαϊκό εισιτήριο και -2β. από την 4η θέση που δίνει Ευρωπαϊκό εισιτήριο υπό προϋποθέσεις), αλλά και την εξαιρετική εικόνα που έβγαλα οι  ‘’Γαλάζιοι’’ την  περασμένη αγωνιστική  κόντρα στην ΑΝΟΡΘΩΣΗ όπου πέτυχαν μεγάλη νίκη με 3-0, είναι αποφασισμένοι να δώσουν συνέχεια στις καλές εμφανίσεις και να πετύχουν νέα νίκη που θα τους ανεβάσει μόνους στην 4η θέση με 35β. και να πλησιάσουν την 3η θέση στους -9β.

Σε τέτοιους αγώνες πολλές φορές οι τακτικές και τα ονόματα βρίσκονται σε δεύτερη μοίρα αφού κυρίαρχο ρόλο παίζει το καθαρό μυαλό, το πάθος αλλά και η θέληση που θα ‘’βγάλουν’’ οι μονομάχοι εντός αγωνιστικού χώρου.

Τον δικό τους ρόλο θα παίξουν φυσικά και οι κερκίδες των 2 ομάδων. Την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του ΑΠΟΛΛΩΝΑ ενισχύουν με τα συνθήματα τους οι 2500 περίπου χιλιάδες ένθερμοι οπαδοί τους με πυρήνα τους οργανωμένους Φυγάδες. Από την άλλη στο πλευρό της ‘’Ελαφράς Ταξιαρχίας’’  θα βρίσκονται 600 περίπου οπαδοί τους. Φυσικά η αριθμητική παρουσία αλλά και ο παλμός είναι σαφέστερα υπέρτερη υπέρ των ‘’Γαλάζιων’’ έστω και αν τυπικά είναι φιλοξενούμενοι.

Αναμένουμε να δούμε ένα συναρπαστικό παιγνίδι, με πάθος και πολλές προσωπικές ‘’μονομαχίες’’ από τους ποδοσφαιριστές των δύο Λεμεσιανών ομάδων εντός αγωνιστικού χώρου αλλά και εκτός με τις κινήσεις τακτικής των Shpilevsky και Μακρίδη.

Το φύλλο αγώνα με τις αρχικές 11-άδες και τους αναπληρωματικούς: