Με γκολ ”φωτοβολίδα” από 45 μέτρα του Λάζαρου, η Ανόρθωσις νίκησε την Γανδη και πάει να παιξει τελικό πρόκρισης με την Παρτιζαν στο Βελιγραδι

Τεράστια νίκη με 1-0 πέτυχε η ΑΝΟΡΘΩΣΗ επί της Γάνδης. Νίκη που δίνει ελπίδες πρόκρισης. Το νικητήριο γκολ πέτυχε ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος στο 27′. Ενα φανταστικό γκολ και σε εμπνευση αλλά και εκτέλεση με σουτ από τα 45 μέτρα!!!!

ΕΙΚΟΝΑ ΑΓΩΝΑ

Αργός ήταν ο ρυθμός στο πρώτο ημίχρονο, με το παιχνίδι να παίζεται στη μεσαία γραμμή. Ρυθμός που εξυπηρετούσε την ομάδα μας, που είχε ως στόχο να κλείσει καλά τα μετόπισθεν.

Στο 17′ ο Μπρούνο απείλησε για πρώτη φορά, με το φαλτσαριστό του σουτ να καταλήγει δίπλα από το δοκάρι του Τζουρ. Στο 27′ η ομάδα μας με μία φανταστική επινόηση του Λάζαρου πήρε το προβάδισμα με σουτ από τη μέση του γηπέδου. Ο ρυθμός του αγώνα αλλά ούτε και η εικόνα άλλαξε μετά το γκολ, με τις δύο ομάδες να παίζουν παιχνίδι μεσαίας γραμμής.

Στην εκπνοή του ημιχρόνου, ο Χουσμπάουερ απέκρουσε σε πρώτο χρόνο πάνω στη γραμμή πλασέ του Ενγκαντό για να μαζέψει σε δεύτερο ο Τζουρ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές με ξεκάθαρο σκοπό όμως, να κρατήσουμε το μηδέν παθητικό. Το σουτ του Ντε Σαρτ στο 52′ απέκρουσε σε κόρνερ ο Τζουρ, με τους φιλοξενούμενους όμως να είναι σαφώς πιο επιθετικοί σε σχέση με το πρώτο ημίχορνο.

Στο 58′ ο Χρυσοστομου πέρασε αντί του Πόποβιτς με σκοπό να δώσει την ενέργεια και το φρεσκάρισμα στη μεσαία  γραμμή. Στο 67′ μάλιστα ο νεαρός έχασε και ευκαιρία, όταν μετά από μπάσιμο του Λάζαρου, ο Χρυσοστόμου με προβολή έστειλε την μπάλα άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 81′, όμως πριν επιθετικός τους τη στείλει στα δίχτυα, ο Κορέια απομάκρυνε μακριά.

Μετά τη νίκη αυτή η Ανόρθωσις πάει στο Βελιγραδι κόντρα στην Παρτιζαν για να παίξει τα ρεστα της αφου με νίκη καταλαμβάνει τη δεύτερη προνομιουχα θέση στον Όμιλο που χαρίζει το ένα από τα δύο εισιτήρια πρόκρισης.