Ντέρμπι ΑΝΟΡΘΩΣΗ – ΑΠΟΛΛΩΝ με πολλές παραμέτρους πέραν των 3 βαθμών σε λίγο στο ‘’Αντώνης Παπαδόπουλος’’

Καλησπέρα από το ‘’Αντώνης Παπαδόπουλος’’ όπου σε λίγο θα έχουμε ακόμα ένα super καθοριστικό ντέρμπι . Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας με 51β. ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ αντιμετωπίζει την 5η της βαθμολογίας με 44β. ΑΝΟΡΘΩΣΗ.

Η γηπεδούχοι του Temur Ketsbaia μετά και την ήττα από την ΟΜΟΝΟΙΑ στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου με 0-2, δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να στρέψουν την προσοχή τους στο Πρωτάθλημα με στόχο τη νίκη που πρώτα θα μειώσει την διαφορά στους -4β. από τον σημερινό τους αντίπαλο και κατά δεύτερο να ανέβουν βαθμολογικά στη 3η θέση και να συνεχίσουν να κρατούν το Ευρωπαϊκό εισιτήριο στα πόδια τους. Σε αντίθετη περίπτωση θα μπουν σε περιπέτειες για Ευρωπαϊκή έξοδο.

 Οι Γαλάζιοι του Alexander Zorniger αγνοούν τη νίκη  από τις 10 Φεβρουαρίου όταν νίκησαν για τελευταία φορά στο τοπικό ντέρμπι της κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος την ΑΕΛ με 2-1. Έκτοτε έχουν ένα σερί με 7 συνεχόμενες ισοπαλίες (2 στην κανονική περίοδο και 5 στα Playoffs) και 1 ήττα την περασμένη αγωνιστική.  Οι 8 συνεχόμενοι αγώνες χωρίς νίκη είναι πάρα πολλοί για μία ομάδα της εμβέλειας του ΑΠΟΛΛΩΝΑ (80 ημέρες χωρίς νίκη). Είναι σίγουρο ότι οι ποδοσφαιριστές θα κατέβουν στον αγωνιστικό χώρο καταθέτοντας ψυχή και πάθος για τη νίκη με πρώτο στόχο να διατηρηθούν στην κορυφή, αναμένοντας το αυριανό αποτέλεσμα ΑΠΟΕΛ –ΑΕΚ για να ξέρουν αν θα αυξηθεί και η διαφορά. Σε αντίθετη περίπτωση κινδυνεύουν να χάσουν ακόμη και την κορυφή μετά από 20 αγωνιστικές και τα σύννεφα θα πυκνώσουν στο Κολόσσι.  Μετά τις συνεχόμενες απώλειες ο Γερμανός παρατάσσεται με αλλαγές και πλάνο νίκης.

Στις μέχρι τώρα 3 αναμετρήσεις τους 2 στην κανονική περίοδο και 1 στα Play off, οι 2 ομάδες εξήλθαν ισόπαλες (1-1 στο Αντώνης Παπαδόπουλος και στο Τσίρειο 2-2  και 1-1). Αναμένουμε λοιπόν ακόμη ένα συναρπαστικό αγώνα από τους ποδοσφαιριστές των δύο μονομάχων τόσο εντός αγωνιστικού χώρου όσο και εκτός με τις κινήσεις τακτικής των Ketsbaia και Zorniger.

Τον δικό τους ρόλο θα παίξουν φυσικά και οι κερκίδες των 2 ομάδων.

Το φύλλο αγώνα με τις αρχικές 11-άδες και τους αναπληρωματικούς: