Ντέρμπι και πάλι στη Λεμεσό μεταξύ ΑΠΟΛΛΩΝΑ και ΑΡΗ. Γαλάζια ή Πράσινη η πόλη απόψε;

Καλησπέρα από το νέο γήπεδο Λεμεσού «αλφαμέγα» όπου σε λίγο, σε μία πολύ ψυχρή βραδιά, θα έχουμε ακόμα ένα τοπικό ντέρμπι της Λεμεσού, αυτό μεταξύ ΑΠΟΛΛΩΝ – ΑΡΗΣ.

Οι δύο ομάδες προέρχονται από νίκες, ο μεν Απόλλωνας επί της συμπολίτισσας ΑΕΛ με 1-3 ως τυπικά φιλοξενούμενος, ο δε Άρης επί της Ομόνοιας με 2-0 εδώ στο ‘’αλφαμέγα’’. Οι δύο ομάδες αναμένεται ότι με πάθος θα επιδιώξουν να έχουν συνέχεια στα νικηφόρα αποτελέσματα.

 Η τυπικά γηπεδούχος ομάδα του ΑΠΟΛΛΩΝΑ δείχνει να έχει αλλάξει αγωνιστική νοοτροπία με τον Pablo Machin στον πάγκο της ομάδας και οι ποδοσφαιριστές του κατεβαίνουν στον αγωνιστικό χώρο με πάθος και αποφασιστικότητα για να πάρουν ένα πολύ σημαντικό τρίποντο που θα τους κρατήσει κοντά στην εξάδα. Οι ‘’Γαλάζιοι’’ δεν θέλουν να σκεφτονται οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη, αλλοιως η απόσταση από την εξάδα θα μεγαλώσει επικύνδινα. Να μην ξεχνούμε και το επιπρόσθετο κίνητρο γοήτρου για νίκη σε άλλο ένα ντέρμπι της Λεμεσού, κόντρα μάλιστα στην περσινή Πρωταθλήτρια κάτι που πέτυχαν στον Α’ γύρο αφού νίκησαν με 1-0. Σημαντικό να αναφέρουμε ότι από τον καιρό που ο Αρης αγωνίζεται στο «αλφαμέγα» έχασε μόνο από τον Απόλλωνα στις εγχώριες διοργανώσεις.

Την προσπάθεια των “Γαλάζιων” στηρίζουν περίπου 7500+ ένθερμοι Φυγάδες που δημιουργούν μια φανταστική ατμόσφαιρα.

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» που δεν θα έχει στον πάγκο της τον Aleksey Shpilevsky θέλει απαραιτήτως το τρίποντο για να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή, αφού σε αντίθετη περίπτωση η απόσταση θα παραμείνει μεγάλη.

Ο σημερινός αγώνας σίγουρα θα καθορίσει πάρα πολλά για τις δύο ομάδες, αφού βρισκόμαστε μόλις επτά στροφές πριν από το τέλος της κανονικής περιόδου του  Πρωταθλήματος. Η νίκη πέραν του ότι θα δώσει αυξημένη ψυχολογία και αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια του μαραθωνίου θα δώσει και τρεις υπέρ πολύτιμους βαθμούς για τους στόχους των δύο ομάδων.

Σε τέτοιους αγώνες ντέρμπι πολλές φορές οι τακτικές και τα ονόματα βρίσκονται σε δεύτερη μοίρα και κυρίαρχο ρόλο παίζουν το καθαρό μυαλό, το πάθος αλλά και η θέληση που θα ‘’βγάλουν’’ οι μονομάχοι εντός αγωνιστικού χώρου.

Αναμένουμε λοιπόν να δούμε πως θα ανταποκριθούν οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων  εντός αγωνιστικού χώρου αλλά και τις κινήσεις τακτικής των δύο προπονητών Pablo Machin και Aleksey Shpilevsky (από μακρυά δια του βοηθού του Tommy Jaehnigen) από τους δύο πάγκους.

Δείτε τις αρχικές 11-άδες και τους αναπληρωματικούς: