Ο Ισημερινός υποχρέωσε σε ήττα την ομάδα του Κατάρ στον πρώτο αγώνα του Mundial 2022

Νίκη στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 για τον Ισημερινό επί της διοργανώτριας ομάδας του Κατάρ

Η ομάδα του Αλφάρο επικράτησε με 2-0 του Κατάρ, στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής του πρώτου ομίλου για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Τα γκολ για την ομάδα της Νοτίου Αμερικής ήρθαν στο πρώτο ημίχρονο από τον Βαλένσια (16’ & 31’).

Παιχνίδι με χαμηλό τέμπο στο πρώτο ημίχρονο, με το Εκουαδόρ να είναι καλύτερο στα αρχικά στάδια της αναμέτρησης και να εξαργυρώνει την υπεροχή του με δύο γκολ. Με τη σειρά τους οι οικοδεσπότες προσπάθησαν να αντιδράσουν στα γκολ που δέχθηκαν, χωρίς όμως επιτυχία, μη μπορώντας να απειλήσουν την εστία του αντίπαλου τερματοφύλακα. Ανούσιο παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο, με τις τελικές προσπάθειες να είναι μετρημένες και το Κατάρ να μην έχει τις… απαντήσεις.

Με τη νίκη αυτή, το Εκουαδόρ πήρε τους τρεις βαθμούς και απέκτησε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Από την άλλη, τα πράγματα για τους οικοδεσπότες έγιναν ιδιαίτερα δύσκολα αφού έμειναν χωρίς βαθμούς.

Το άλλο παιχνίδι του ομίλου μεταξύ Σενεγάλης και Ολλανδίας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα (21/11 – 18:00). Για τη δεύτερη αγωνιστική του πρώτου ομίλου, το Κατάρ θα αναμετρηθεί με τη Σενεγάλη (25/11 – 15:00), ενώ το Εκουαδόρ με την Ολλανδία (25/11 – 18:00).

Πηγή Φώτο: Eurosport