Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ επικράτησε στο “αιώνιο” ντέρμπι της Λεωφόρου του ΟΛΥΜΙΑΚΟΥ

Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 2-0 τον Ολυμπιακό στο “Απόστολος Νικολαϊδης” για την 3η αγωνιστική των Play – Off  της Super League και έπιασε κορυφή ισόβαθμος με την ΑΕΚ στους 69β.

Σημειώνουμε ότι ο Παναθηναϊκός παραμένει αήττητος κόντρα στον Ολυμπιακό στις τελευταίες 7 αναμετρήσεις τους έχοντας 3 νίκες και 4 ισοπαλίες. Η τελευταία φορά που κέρδισαν οι «Ερυθρόλευκοι» ήταν στις 16 Μαϊου 2021 με εκτός έδρας νίκη με 1-4.

Οι φάσεις των γκολ του αγώνα:

Στο 28′ λεπτό ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος κάλυψε την μπάλα για μερικά μέτρα και ενώ φαινόταν πως η φάση είχε “τελειώσει”, ο αμυντικός των ερυθρολεύκων με μια λανθασμένη εκτίμηση ουσιαστικά σέρβιρε στον Σπόραρ, ο οποίος κυνήγησε την φάση και δεν δυσκολεύτηκε ν’ ανοίξει το σκορ για τον Παναθηναϊκό.

Στο 37′λεπτό  ο Μπερνάρ εκτέλεσε εκπληκτικά κόρνερ στην καρδιά της άμυνας του Ολυμπιακόύ και ο Ελ Αραμπί στην προσπάθεια του να αποκρούσει με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα της ομάδας του.

Την επόμενη αγωνιστική οι “Πράσινοι” δοκιμάζονται στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ, ενώ ο Ολυμπιακός μετά το ματς κυπέλλου με την ΑΕΚ (12/04), υποδέχεται ξανά τους “Κιτρινόμαυρους” για το πρωτάθλημα.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι – Σάντσες, Σένκεφελντ, Σάρλια (14′ Μάγκνουσον), Χουάνκαρ – Ρούμπεν, Κουρμπέλης (69′ Μαντσίνι), Τσέριν (84′ Κλέινχεϊσλερ) – Παλάσιος, Μπερνάρ (84′ Τσοκάι), Σπόραρ (69′ Ιωαννίδης)

Ολυμπιακός (Ανιγκό): Πασχαλάκης – Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Μπα, Ρέαμπτσιουκ – Χουάνγκ, Εμβιλά – Μασούρας (69′ Βαλμπουενά), Χάμες (46′ Μπιέλ), Φορτούνης – Ελ Αραμπί (46′ Μπακαμπού)