ΑΠΟΕΛ – ΑΠΟΛΛΩΝ σε ένα ντέρμπι τεράστιας σημασίας και για τις δύο ομάδες

Καλησπέρα από το ΓΣΠ όπου σε λίγο θα έχουμε ένα πολύ ενδιαφέρον αγώνα με τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ να φιλοξενεί τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ σε ένα αγώνα όπου οι δύο ομάδες θέλουν απαραιτήτως τους τρεις βαθμούς για διαφορετικούς λόγους.

Η ομάδα του ΑΠΟΕΛ που παραμένει χωρίς νίκη στα play off έχοντας τρεις ισοπαλίες κατεβαίνει στον αγώνα με μοναδικό στόχο να πάρει το πολύ σημαντικό τρίποντο για να διατηρηθεί στην κορυφή της βαθμολογίας που ενδεχομένως να αυξήσει και τη διαφορά από τους «διώκτες» του ΑΡΗ και ΑΕΚ αφού έχουν αύριο δύσκολους εκτός έδρας αγώνες με ΟΜΟΝΟΙΑ και ΠΑΦΟΣ F.C. αντίστοιχα. Επιπρόσθετα η ομάδα της Λευκωσίας θέλει τη νίκη για να ανέβει και ψυχολογικά αφού οι τρεις σερί ισοπαλίες είναι κάτι που δεν ικανοποιεί κανένα στο «Γαλαζοκίτρινο» στρατόπεδο. Οι ποδοσφαιριστές του Vladan Milojević μπροστά στις χιλιάδες οπαδούς τους είναι αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα για να πάρουν το τρίποντο.

Από την άλλη οι περσινοί Πρωταθλητές που βλέπουν την χρονιά να εξελίσσεται με διαφορετικό τρόπο απ’ ότι υπολόγιζαν και έχοντας πλέον αποκλειστεί από το Κύπελλο, δεν έχουν άλλη επιλογή εξόδου στην Ευρώπη παρά μόνο μέσω Πρωταθλήματος. Για να πετύχουν αυτό το πολύ δύσκολο ομολογουμένως εγχείρημα έπρεπε πρώτα να αρχίσουν να καλύπτουν τη διαφορά από τις ομάδες που βρίσκονταν πιο πάνω. Θυμίζουμε ότι όταν είχε αναλάβει ο Ρουμάνος προπονητής ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ βρισκόταν στους -19β. από την 2η θέση που ήταν η ΑΕΚ, στους -13β. από την 3η θέση που ήταν η ΠΑΦΟΣ F.C. και στους -11β. από την 4η θέση που ήταν ο ΑΡΗΣ.

Η αντεπίθεση αυτή ξεκίνησε πολύ θετικά με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Bogdan Antone με τις πέντε σερί νίκες (οι τρεις στα play-off) αλλά σταμάτησε την περασμένη αγωνιστική μετά και την ήττα από τον ΑΡΗ. Με τα μέχρι στιγμής βαθμολογικά δεδομένα (-10β. από την 2η θέση και -8β. από την 3η θέση που δίνουν απ’ ευθείας Ευρωπαϊκό εισιτήριο και -2β. από την 4η θέση που δίνει Ευρωπαϊκό εισιτήριο υπό προϋποθέσεις), αλλά και την πολύ καλή εικόνα που βγάζουν οι  ‘’Γαλάζιοι’’ ευελπιστούν ότι ο στόχος της Ευρώπης αν και φαντάζει δύσκολος δεν είναι παντελώς ανέφικτος.  Με νίκη σήμερα θα μειώσουν στους -7β. και -5β. από την 2η και 3η θέση αντίστοιχα, και θα προσπαθήσουν να συνεχίσουν την αντεπίθεση με στόχο το Ευρωπαϊκό εισιτήριο. Οι ποδοσφαιριστές του Bogdan Antone είναι αποφασισμένοι να καταθέσουν ψυχή στον αγωνιστικό χώρο και με τη συμπαράσταση των 900 περίπου οπαδών τους να φθάσουν στη μεγάλη νίκη.

Σε τέτοιους αγώνες ντέρμπι οι τακτικές και τα ονόματα βρίσκονται σε δεύτερη μοίρα και κυρίαρχο ρόλο παίζουν το καθαρό μυαλό, το πάθος αλλά και η θέληση που θα ‘’βγάλουν’’ οι μονομάχοι εντός του αγωνιστικού χώρου.

Αναμένουμε λοιπόν να δούμε πως θα ανταποκριθούν οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων  εντός αγωνιστικού χώρου αλλά και τις κινήσεις τακτικής των δύο προπονητών Vladan Milojević και Bogdan Antone.

Δείτε το φύλλο αγώνα με τις 11-αδες και τους αναπληρωματικούς: