Παλικάρι ο ΑΠΟΛΛΩΝ πέτυχε τεράστιο διπλό στο ΓΣΠ επί του ΑΠΟΕΛ

Τέλος αγώνα στο ΓΣΠ όπου ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ πέτυχε ένα τεράστιο διπλό αφού νίκησε τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον ΑΠΟΕΛ να ξεκινά πολύ δυνατά και μόλις στο 2′ λεπτό σουτ του Ndogala βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι και έξω. Στη συνέχεια στο 5′ λεπτό ο Dalcio πετυχαίνει γκολ όμως με παρέμβαση του VAR το γκολ ακυρώθηκε για χέρι του Kvilitalia στην αρχή της φάσης.  Σταδιακά οι «Γαλάζιοι» άρχισαν να ανεβάζουν στροφές και δημιουργούσαν προϋποθέσεις για να απειλήσουν την εστία των «Γαλαζοκιτρίνων» και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τον    Χαμπο στο 23′ λεπτό με συρτό σουτ εκτός περιοχής που κατέληξε στη γωνιά του ανήμπορου να αντιδράσει Belec. Με το 0-1 υπερ του ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ανέβηκε και  κρατούσε μακρυά τους επιθετικούς του ΑΠΟΕΛ. Απειλήθηκαν μόνο σε μια περίπτωση όπου σε κεφαλια του Kvilitalia ο Jovanovic απέκρουσε έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και η μπάλα απομακρυνθηκε. Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ  διαφύλαξε το υπερ του προβάδισμα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Με την έναρξη το Β’ ημιχρόνου ο ΑΠΟΕΛ έβγαλε αντίδραση και πίεσε την εστία του ΑΠΟΛΛΩΝΑ όμως οι άμυνα των “Γαλάζιων” απωθούσε κάθε κίνδυνο.

Επιπρόσθετα σε μια αντεπίθεση στο 86′ λεπτό ο Πίττας πέτυχε το 0-2.

Στο 88′ λεπτό ο Ekpolo στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, όμως το γκολ ακυρώθηκε μέσω VAR αφού προηγήθηκε offside του Καρώ στην αρχή της φασης  πριν το αυτογκόλ.

Το 0-2  ήταν και το τελικό αποτέλεσμα που πανηγυριστηκε έξαλλα από τους ποδοσφαιριστές των “Γαλάζιων” μπροστά από τους Φυγάδες στο Βόρειο πέταλο και αυξάνει τις πιθανότητες των “Γαλάζιων” για έξοδο στην Ευρώπη.

Με το αποτέλεσμα αυτό ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ανέβηκε στους 53β.  και σκαρφάλωσε στην 4η θέση στο +1β. από την ΠΑΦΟΣ F.C. που έπεσε στην 5η θέση και στους -7β. και -5β. από τον 2ο ΑΡΗ και την 3η ΑΕΚ αντίστοιχα που αγωνίζονται αύριο.