Τέλος αγώνα στο ‘’Δημήτρης Χάματσος’’ στο Δάλι. Σφραγίζει την άνοδο της η ΑΕΖ Ζακακίου

Τέλος αγώνα στο ‘’Δημήτρης Χάματσος’’ στο Δάλι.  Σφραγίζει την άνοδο της η ΑΕΖ Ζακακίου.                                              Με 5 ομάδες η Λεμεσός στο Πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας 2023-24

Πανηγύρια μετά το τέλος του αγώνα από τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο της ΑΕΖ Ζακακίου. Η ομάδα του Λιάσου Λουκά πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε κόντρα στην ΟΜΟΝΟΙΑ 29ης Μαϊου αφού εξήλθε ισόπαλη 0-0.

Με το αποτέλεσμα αυτό διατηρείται η διαφορά των 3 βαθμών από την σημερινή της αντίπαλο και μόνο με αυτοκτονία θα χάσει την άνοδο αφού την τελευταία αγωνιστική αντιμετωπίζει την ΟΜΟΝΟΙΑ Αραδίπου στην Παρεκλησιά και μόνο αν χάσει από την ομάδα της Αραδίπου και ταυτόχρονα κερδίσει η ΟΜΟΝΟΙΑ 29ης Μαΐου τον ΟΘΕΛΛΟ Αθηαίνου στην Αθηαίνου θα χάσει την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία. Αυτό το σενάριο υπάρχει μόνο στην φαντασία και είναι σίγουρο ότι η ομάδα από την Λεμεσό θα αγωνιστεί για 2η φορά στην Α’ Κατηγορία. Την πρώτη φορά ήταν την χρονιά 2016-17.

Με τα δεδομένα αυτά η Λεμεσός θα εκπροσωπείται την επόμενη χρονιά με 5 ομάδες στην Α’ Κατηγορία. Αυτό αποτελεί ρεκόρ για το Πρωτάθλημα για 2η φορά και πάλι από την Λεμεσό αφού ποτέ προηγουμένως 5 ομάδες από την ίδια επαρχία συμμετείχαν στο Πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας την ίδια χρονιά . Την 1η φορά ήταν την χρονιά 2016-17 με τις ίδιες 5 ομάδες που θα συμμετάσχουν την επόμενη χρονιά (ΑΕΛ, ΑΕΖ, ΑΠΟΛΛΩΝ, ΑΡΗΣ, ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ). Η ποδοσφαιρική Λεμεσός λοιπόν δεν έχει παρά να είναι περήφανη για το ρεκόρ αυτό που δεν φαίνεται ούτε στα επόμενα 100 χρόνια να καταρριφθεί.

Σίγουρα από ψηλά θα πανηγυρίζει και ο το ιδρυτικό μέλος και ο μακροβιότερος Πρόεδρος σωματείου στην Κύπρο Πρόεδρος της ΑΕΖ Ζακακίου ο αείμνηστος Στέλιος Χρίστου που έφυγε από την ζωή στις 19 Δεκεμβρίου 2021.

Εδώ φωτογραφία του αείμηστου Στέλιου Χρίστου με τον γράφων αμέσως μετα το τέλος του αγώνα στις 27 Μαρτίου 2016 στο Κοινοτικό Στάδιο Αραδίπου. Όπως φαίνεται ήταν πολύ χαρούμενος για την 1η ιστορική άνοδο στην Α’ Κατηγορία, μετά το τέλος του τελευταίου νικηφόρου αγώνα στο Πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας 2015-16 που ήταν και πάλι συμπτωματικά με την ΟΜΟΝΟΙΑ Αραδίπου, εκτός έδρα στο κοινοτικό της Αραδίπου.