Τεράστια νίκη του ΑΠΟΛΛΩΝΑ επί του ΑΠΟΕΛ. Πρωταθλητής ο ΑΡΗΣ

Τέλος αγώνα στο «αλφαμέγα» όπου ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ πέτυχε ένα τεράστιο τρίποντο κόντρα στον ΑΠΟΕΛ. Με τη νίκη αυτή οι «Γαλάζιοι» διατηρούν «ζωντανές» τις ελπίδες για ένα Ευρωπαϊκό εισιτήριο και οι «Γαλαζοκίτρινοι» τερματίζουν τελεσίδικα στη 2η θέση.  

Εκτός από τους ΑΠΟΛΛΩΝΙΣΤΕΣ μαζί τους πανηγυρίζουν όσοι αποτελούν το «Project ΑΡΗΣ» (οπαδοί, ποδοσφαιριστές, τεχνική ηγεσία, διοίκηση κλπ), αφού με το σημερινό αποτέλεσμα ο ΑΡΗΣ στέφεται μαθηματικά Πρωταθλητής Κύπρου 2022-23.   

Ο αγώνας ξεκίνησε  με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να ελέγξουν τον ρυθμό του αγώνα. Οι “Γαλάζιοι” κρατούσαν περισσότερο την μπάλα, όμως δεν ήταν επικυνδυνοι.

Στο 21′ λεπτό ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε κόρνερ και ο Kvilitalia πέτυχε το 0-1 με κεφαλιά.

Οι «Γαλάζιοι» άρχισαν να ανεβάζουν στροφές και δημιουργούσαν προϋποθέσεις για να απειλήσουν την εστία των «Γαλαζοκιτρίνων» και κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 1-1 με γκολ του Πίττα στο 30′ λεπτό.

Στο 45’+3′ ο ΑΠΟΕΛ είχε δοκάρι σε σουτ του Marquinhos. Το 1-1 ήταν και το σκορ του Α’ ημιχρόνου.

Με την έναρξη το Β’ ημιχρόνου ο ΑΠΟΕΛ δεν κατάφερε να βγάλει αντίδραση και ο ΑΠΟΛΛΩΝ εγινε πιο απαιτητικος πίεσε την εστία του Belec και γύρισε το σκορ σε 2-1 με γκολ ποιου άλλου του Πίττα στο 71′ λεπτό.

Η υπεροχή του ΑΠΟΛΛΩΝΑ έφερε ακόμα ένα γκολ με τον Warda να πετυχαίνει το 3-1 στο 81′ λεπτό και το “αλφαμεγα” πήρε φωτιά.

Στο 90’+3 ο Kvilitalia μείωσε σε 3-2

Το 3-2 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους ποδοσφαιριστές των “Γαλάζιων” μαζί με τους Φυγάδες στο Νότιο πέταλο.

Με το αποτέλεσμα αυτό ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ανέβηκε στους 62β.  και στην 4η θέση και το εισιτήριο της Ευρώπης θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική.

Δείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα: