Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων σε ΑΠΟΛΛΩΝΑ και ΑΕΛ για ένα αγωνα

H KΟΠ μέσω επίσημης ανακοίνωσης της ενημέρωσε για τις ποινές που αποφάσισε ο Αθλητικός Δικαστής, Αριστοτέλης Βρυωνίδης, για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο ματς του κυπέλλου μεταξύ ΑΕΛ και Απόλλωνα στις 11 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα οι δύο ομάδες τιμωρήθηκαν με χρηματικό πρόστιμο και απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων. Οι περσινοί πρωταθλητές θα εκτίσουν την ποινή τους στο ματς με τον ΑΠΟΕΛ (03/02) και οι «Λέοντες» κόντρα στην Πάφο (02/02) και θα έχουν κανονικά το κοινό τους στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Νέα Σαλαμίνα (Κυριακή 29/01, 19:00), λόγω του ότι η ποινή είναι εφέσιμη.

Αναλυτικά οι αποφάσεις:

*Καταγγελία κατά της ΑΕΛ Λεμεσού:
α) για μεταφορά εντός του σταδίου (στην κερκίδα) από οπαδούς της ομάδας επικίνδυνων αντικειμένων (κροτίδες), κατά παράβαση του άρθρου 10.2(δ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Πρόστιμο.
(β) για πυροδότηση και ρίψη επικίνδυνων αντικειμένων (κροτίδες) πριν την έναρξη του αγώνα στον αγωνιστικό χώρο, κατά παράβαση του άρθρου 10.2γ(1)(2) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Πρόστιμο.
(γ) για ανάρτηση πανό από οπαδούς της ομάδας ακατάλληλου για αθλητικές εκδηλώσεις με υβριστικό περιεχόμενο, κατά παράβαση του άρθρου 10.2(ε) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Πρόστιμο.
(δ) για χρήση λέιζερ  από οπαδούς της  ομάδας κατά την διάρκεια του αγώνα προς του οπαδούς της αντίπαλης ομάδας, κατά παράβαση του άρθρου 10.2(ιβ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Πρόστιμο.
(ε) για σοβαρά επεισόδια που προκάλεσαν οπαδοί της ομάδας κατά την διάρκεια του ημιχρόνου στην κερκίδα που δημιούργησαν αναταραχή στην κερκίδα και/ή είχαν επίδραση και/ή προκάλεσαν ζημιές και/ή απείλησαν να προκαλέσουν ζημιά σε άτομα εντός του γηπέδου και τα οποία προκάλεσαν την άμεση παρέμβαση της αστυνομικής δύναμης (διαπληκτίζονταν με τους οπαδούς της αντίπαλης ομάδας και έσπαζαν καθίσματα και τα έριχναν προς το μέρος των οπαδών της αντίπαλης ομάδας) γεγονός που είχε διάρκεια περίπου 9 λεπτά, κατά παράβαση των άρθρων 4(κβ), 5 και 10.2(η) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π
Απόφαση: Ποινή απαγόρευσης μετακίνησης φιλάθλων για ένα αγώνα και πρόστιμο.