Ο Παναθηναϊκός με ένα γρήγορο γκολ στην καυτή έδρα του, μπορεί για πρόκριση κόντρα στον ΠΑΟΚ

Ο Νίκος Αθανασίου απο gazzetta.gr γράφει για τον επαναληπτικό του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ, την εικόνα των δύο αναμετρήσεων με το «δικέφαλο του βορρά», τη σημασία του να προηγηθεί το «Τριφύλλι» και μία πρόκριση που θα αλλάξει άρδην τη κατάσταση στο ψυχολογικό κομμάτι.

Aν δει κάποιος τα αποτελέσματα και μόνο αυτά στα δύο σερί παιχνίδια του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ, θα φτάσει στο συμπέρασμα πως το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς κυνηγά ένα ποδοσφαιρικό «θαύμα» το βράδυ της Πέμπτης στο γήπεδο της Λεωφόρου. 2-0 στη Τούμπα, 0-3 στο «Απόστολος Νικολαϊδης» σε αναμετρήσεις που φυσικά το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν πιο αποτελεσματικό, πιο κυνικό και εμφανώς καλύτερο από την στιγμή που άνοιγε το σκορ και στη συνέχεια οι «πράσινοι»… εξαφανίζονταν από τον αγωνιστικό χώρο και κατέρρεαν σαν τραπουλόχαρτα πάνω στο χορτάρι.

Μόνο που η εικόνα και των δύο αγώνων πριν την κατάρρευση του Παναθηναϊκού δείχνει και αποδεικνύει πως η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες προφανώς και δεν μπορεί να κριθεί από αυτά τα δύο αποτελέσματα και αποτέλεσε μια «φωτογραφία» της στιγμής. Στο πρώτο ματς του Κυπέλλου στο ημίχρονο, η κατοχή ήταν μοιρασμένη(53%-47%) υπέρ των γηπεδούχων όπως και η δημιουργία ποιοτικών ευκαιριών(0.24xGoals ο ΠΑΟΚ-0.17xGoals ο Παναθηναϊκός), με το «τριφύλλι» να έχει τη μεγάλη φάση με το δοκάρι του Τσέριν. Λάθος ο Βαγιαννίδης, γκολ ο ΠΑΟΚ, καμία αντίδραση το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.
Στην αναμέτρηση του πρωταθλήματος, οι «πράσινοι» μέχρι να δεχθούν το γκολ είχαν συντριπτική κατοχή της μπάλας(64%-36%) και μέχρι το απίθανο αυτογκόλ του Ρούμπεν οι απειλές ήταν και πάλι μοιρασμένες. 0.54xGoals ο Παναθηναϊκός, 0.5 ο ΠΑΟΚ. Μετά το 1-0 για τους «ασπρόμαυρους», το «τριφύλλι» και πάλι κατέρρευσε και δέχθηκε ακόμη δύο γκολ. Τρία γκολ μέσα σε οκτώ αγωνιστικά λεπτά!

Ναι είναι δύσκολη η ανατροπή, ναι έχει να ανέβει ένα «βουνό» ο Παναθηναϊκός για να περάσει στα ημιτελικά του Novibet Κυπέλλου Ελλάδος αλλά η διαφορά του με τον ΠΑΟΚ δεν είναι αυτή που είδαμε στα πρόσφατα παιχνίδια. Με συγκέντρωση, ψυχραιμία και πάνω από όλα πίστη στο πλάνο και αυτοπεποίθηση το «τριφύλλι» μπορεί να πάρει την πρόκριση.”

Πηγή: gazzetta.gr