ΑΠΟΛΛΩΝ – ΑΕΚ σε ένα αγώνα ‘’τελικό’’, όπου και οι δύο θέλουν απαραιτήτως το τρίποντο

Καλησπέρα από το  νέο γήπεδο Λεμεσού ‘’αλφαμεγα’’ όπου σε λίγο θα έχουμε ένα πολύ ενδιαφέρον αγώνα όπου θα μπορούσε κυριολεκτικά να χαρακτηριστεί και ως «τελικός» για τις δύο ομάδες. Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ φιλοξενεί την ΑΕΚ σε ένα αγώνα όπου και οι δύο ομάδες θέλουν απαραιτήτως τους τρεις βαθμούς για διαφορετικούς λόγους.

Οι περσινοί Πρωταθλητές είχαν μία χρονιά που δεν εξελίχθηκε όπως ανέμεναν αφού έμειναν στην πορεία του Πρωταθλήματος πολύ πίσω βαθμολογικά μετά από μια σειρά άσχημων αποτελεσμάτων.  Στην συνέχεια ήλθε ο αποκλεισμός από το Κύπελλο και δεν είχαν άλλη επιλογή εξόδου στην Ευρώπη παρά μόνο μέσω Πρωταθλήματος. Για να πετύχουν αυτό το πολύ δύσκολο ομολογουμένως εγχείρημα έπρεπε πρώτα να αρχίσουν να καλύπτουν τη διαφορά από τις ομάδες που βρίσκονταν πιο πάνω. Όταν είχε αναλάβει ο Bogdan Andone ως προπονητής ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ βρισκόταν στους -19β. από την 2η θέση που ήταν η ΑΕΚ, στους -13β. από την 3η θέση που ήταν η ΠΑΦΟΣ F.C. και στους -11β. από την 4η θέση που ήταν ο ΑΡΗΣ. Με τα μέχρι στιγμής βαθμολογικά δεδομένα (-10β. από την 2η θέση που βρίσκεται ο ΑΠΟΕΛ και -8β. από την 3η θέση που βρίσκεται η ΑΕΚ, που δίνουν Ευρωπαϊκό εισιτήριο)  αλλά και το γεγονός ότι οι «Γαλάζιοι» προέρχονται από ήττα εδώ στο «αλφαμέγα» την περασμένη αγωνιστική από την ΠΑΦΟΣ F.C., τα περιθώρια έχουν στενέψει και κυριολεκτικά ο σημερινός αγώνας είναι ένας τελικός.  Είναι ξεκάθαρο ότι πρωτίστως η ομάδα που «κυνηγούν» είναι η σημερινή τους αντίπαλος και αν θέλουν να πετύχουν τη μεγάλη ανατροπή δεδομένων, που ήταν έτσι και αλλιώς εναντίων τους πριν την έναρξη των play off, θα ΠΡΕΠΕΙ απαραιτήτως να κερδίσουν σήμερα.

Οι ποδοσφαιριστές του Bogdan Andone (δεν θα βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας, αφού αποβλήθηκε την περασμένη αγωνιστική στον αγώνα με την ΠΑΦΟΣ F.C.), μπροστά στους 7500  οπαδούς τους που έχουν δημιουργήσει μια φανταστική ατμόσφαιρα,  είναι αποφασισμένοι να καταθέσουν όλα τα ψυχικά αποθέματα τους για να πετύχουν το 3ο σερί τρίποντο κόντρα στην ομάδα της ΑΕΚ για να μειώσουν την διαφορά που τους χωρίζει από την ομάδα της Λάρνακας στους -5β. και να διατηρηθούν ζωντανοί στην διεκδίκηση Ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα βάζει σχεδόν τελεσίδικα τέλος στις ελπίδες των «Γαλάζιων» αφού μόνο με αυτοκτονία ή ομάδα της ΑΕΚ θα χάσει το Ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Από την άλλη η ομάδα της ΑΕΚ μετά την 1η της νίκη στα Play off την περασμένη αγωνιστική κόντρα στην ΟΜΟΝΟΙΑ στην «ΑΕΚ Αρένα», κατεβαίνει στον αγώνα με ανεβασμένη ψυχολογία αποφασισμένη να πάρει το πολύ σημαντικό τρίποντο τόσο για να ανέβει για σήμερα στην κορυφή της βαθμολογίας  με 64β. (μαζί με τον ΑΡΗ που αγωνίζεται αύριο εδώ κόντρα στην ΠΑΦΟΣ F.C.) και να παραμείνει ζωντανή στη διεκδίκηση του τίτλου, όσο και για να αυξήσει τη διαφορά από την ΠΑΦΟΣ F.C. στους + 6β. (αγωνίζεται αύριο) και τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ στους +11β. για να διασφαλίσει σχεδόν τελεσίδικα ένα Ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Οι ποδοσφαιριστές του José Luis Oltra δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να συνεχίσει το αρνητικό σερί ηττών από των ΑΠΟΛΛΩΝΑ, αλλά και το σερί με ήττες εδώ στο «αλφαμέγα» (3 ήττες σε 3 αγώνες από ΑΕΛ, ΑΠΟΛΛΩΝΑ και ΑΡΗ με συντελεστή τερμάτων 2-8) γι’ αυτό θα παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις για το τρίποντο κορυφής.

Σε τέτοιους αγώνες ντέρμπι πολλές φορές οι τακτικές και τα ονόματα βρίσκονται σε δεύτερη μοίρα και κυρίαρχο ρόλο παίζουν το καθαρό μυαλό, το πάθος αλλά και η θέληση που θα ‘’καταθέσουν’’ οι μονομάχοι εντός αγωνιστικού χώρου.

Αναμένουμε λοιπόν να δούμε πως θα ανταποκριθούν οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων  εντός αγωνιστικού χώρου αλλά και τις κινήσεις τακτικής των δύο προπονητών Bogdan Andone (με οδηγίες από την κερκίδα) και José Luis Oltra .

Δείτε το φύλλο αγώνα με τις 11-αδες και τους αναπληρωματικούς: