ΑΠΟΛΛΩΝ – ΑΕΚ σε λίγο. Ποιος θα ‘’καθαρίσει’’ την καθαρά Δευτέρα το τρίποντο;

Καλό απόγευμα Καθαρής Δευτέρας από το  νέο γήπεδο Λεμεσού. Για πολλούς το ‘’κόψιμο της μούττης’’ της Σαρακωστής στους αγρούς ή τα σπίτια τους τελείωσε νωρίς για να έλθουν στο γήπεδο.

Σε λίγο λοιπόν θα έχουμε ένα πολύ ενδιαφέρον αγώνα όπου ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ φιλοξενεί την ΑΕΚ σε ένα αγώνα όπου οι δύο ομάδες θέλουν απαραιτήτως τους τρεις βαθμούς για διαφορετικούς λόγους.

Οι περσινοί Πρωταθλητές έχουν μία πολύ άσχημη χρονιά και έχοντας πλέον αποκλειστεί από το Κύπελλο, δεν έχουν άλλη επιλογή εξόδου στην Ευρώπη παρά μόνο μέσω Πρωταθλήματος. Για να το πετύχουν αυτό το πολύ δύσκολο ομολογουμένως εγχείρημα θα πρέπει πρώτα να διασφαλίσουν συμμετοχή στην 6-άδα.

Με τα μέχρι στιγμής βαθμολογικά δεδομένα (-12β. από την 3η θέση που δίνει απευθείας Ευρωπαϊκό εισιτήριο και -11β. από την 4η θέση που δίνει Ευρωπαϊκό εισιτήριο υπό προϋποθέσεις), αλλά και την πολύ καλή εικόνα που έβγαλα οι  ‘’Γαλάζιοι’’ (ιδιαίτερα στο Β’ ημίχρονο) την  περασμένη αγωνιστική  κόντρα στον ΑΚΡΙΤΑ Χλώρακας όπου πέτυχαν νίκη με ανατροπή με 1-3, είναι αποφασισμένοι να πετύχουν δεύτερο σερί τρίποντο με τον Bogdan Andone στον πάγκο της ομάδας που θα τους δώσει τελεσίδικα συμμετοχή στην 6-άδα, αλλά επιπρόσθετα θα μειώσουν στους -9β. και -8β. από την 3η και 4η θέση αντίστοιχα, για να πάιξουν τα ‘’ρέστα’’ Ευρώπης στα Play Off του Πρωταθλήματος.                                                             Οι ποδοσφαιριστές του Bogdan Andone μπροστά στους 5000 περίπου οπαδούς τους, είναι αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα στον αγωνιστικό χώρο για να φθάσουν στη μεγάλη νίκη.

Από την άλλη η ομάδα της ΑΕΚ μετά και την τεράστια πρόκριση στους «16» του Conference League κατεβαίνει στον αγώνα με ανεβασμένη ψυχολογία αποφασισμένη να πάρει το πολύ σημαντικό τρίποντο για να ανέβει εκ νέου στην κορυφή της βαθμολογίας και στο +1β. από τον ΑΠΟΕΛ.

Οι ποδοσφαιριστές του José Luis Oltra την περασμένη αγωνιστική στο ίδιο γήπεδο έχασαν με 2-1 από την ΑΕΛ και δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να έχουν την ίδια τύχη, γι’ αυτό θα παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις για το τρίποντο κορυφής.

Σε τέτοιους αγώνες ντέρμπι πολλές φορές οι τακτικές και τα ονόματα βρίσκονται σε δεύτερη μοίρα και κυρίαρχο ρόλο παίζουν το καθαρό μυαλό, το πάθος αλλά και η θέληση που θα ‘’βγάλουν’’ οι μονομάχοι εντός αγωνιστικού χώρου.

Αναμένουμε λοιπόν να δούμε πως θα ανταποκριθούν οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων  εντός αγωνιστικού χώρου αλλά και τις κινήσεις τακτικής των δύο προπονητών.

Δείτε το φύλλο αγώνα με τις 11-αδες και τους αναπληρωματικούς: