Τεράστια νίκη του ΑΠΟΛΛΩΝΑ με 10 ποδοσφαιριστές επί της ΑΕΚ

Τέλος αγώνα στο νέο γήπεδο Λεμεσού.
Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ αν και αγωνιζόταν με 10 ποδοσφαιριστές σχεδόν καθόλη τη διάρκεια του Β’ ημιχρόνου, πέτυχε μια τεράστια νίκη επί της ΑΕΚ με 2-1, σε ένα αγώνα που κράτησε το ενδιαφέρον μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Οι δύο ομάδες μπήκαν ορεξατες, δημιούργησαν κάποιες ευκαιρίες όμως όχι τόσο επικίνδυνες και δεν κατάφεραν να σκοράρουν.

Το Α’ ημίχρονο έληξε 0-0.

Με την έναρξη του Β’ ημιχρόνου ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ μπήκε δυνατά και σε μια διεκδίκηση της μπάλας από τον Khamas έξω από την περιοχή της ΑΕΚ βρέθηκε στο έδαφος και ο Κροάτης διαιτητής εξάντλησε την αυστηρότητα του δίνοντας 2η κίτρινη στον ποδοσφαιριστή των “Γαλάζιων”, αφού θεώρησε ότι πήγε να τον ξεγελάσει, έτσι από το 51′ λεπτό οι γηπεδούχοι αγωνιζόντουσαν με 10 ποδοσφαιριστές.

Αμέσως μετά η ΑΕΚ δημιούργησε δύο ευκαιρίες όμως οι αμυντικοί του ΑΠΟΛΛΩΝΑ δεν επέτρεψαν παραβίαση της εστίας του Jovanovic.

Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ παρόλο που αγωνιζόταν με 10 κατάφερε να προηγηθεί 1-0 με τον Donyoh στο 64′ λεπτό.

Η ΑΕΚ μη έχοντας άλλη επιλογή και αγωνιζόμενη με παίκτη παραπάνω πίεσε με στόχο να ισοφαρίσει και τα κατέφερε στο 76′ λεπτό με το Milicevic πετυχαίνοντας το 1-1.

Η ΑΕΚ πιεζε για το 2ο γκολ όμως ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ κρατούσε μακρυά τους επιθετικούς της ΑΕΚ. Ενώ όλα έδειχναν ότι ο αγώνας θα έληγε ισόπαλος ο Wards είχε αντίθετη άποψη και σε τετ α τετ με τον  Piric βγήκε νικητής πλασάρονται εύστοχα πετυχαίνοντας το 2-1 στο 90’+6′

Το 2-1 ήταν το τελικό αποτέλεσμα. Με το αποτέλεσμα αυτό οι “Γαλάζιοι” έφτασαν τους 41 βαθμούς και “κλείδωσαν” θέση στην 6-αδα ανεξαρτήτως αποτελέσματος στον τελευταίο αγώνα της κανονικής περιόδου κόντρα στην ΑΕΛ.