ΑΠΟΛΛΩΝ: Αποστολή με μοναδικό στόχο το τρίποντο στο Λιχτενστάιν

Οι ‘’Γαλάζιοι’’ με ανεβασμένη ψυχολογία μετά το 2×3 στο Πρωτάθλημα και με τις ‘’μηχανές’’ δουλεμένες, δείγμα του οποίου είδαμε τόσο στον επαναληπτικό με την Μακάμπι όσο και στις 2 αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό  Πειραιώς, αναχώρησαν σήμερα το πρωϊ για την Ελβετία με τελικό προορισμό το Λίχνενσταϊν, ξεκινώντας έτσι το νέο Ευρωπαϊκό οδοιπορικό τους σε Ευρωπαϊκό όμιλο (5η φορά στα τελευταία 9 χρόνια). Αυτή τη φορά οι Πρωταθλητές Κύπρου θα αγωνιστούν γα 1η φορά σε όμιλο του Conference League.

Αντίπαλος του ΑΠΟΛΛΩΝΑ η θεωρητικά ασθενέστερη ομάδα του ομίλου που κάθε άλλο από αδύνατη μπορεί να χαρακτηριστεί αφού για να φτάσει μέχρι την φάση των ομίλων στον 2ο προκριματικό απέκλεισε την Κόπερ (κέρδισε εκτός έδρας 1-0 και έφερε ισοπαλία στο Λιχτενστάιν 1-1), στον 3ο Προκριματικό την Κόνιασπορ (1-1 στην έδρα της και νίκησε  4-2 στην Τουρκία). Ενώ στα play off απέκλεισε τη Ραπίντ Βιέννης (1-1 εντός και 1-0 εκτός έδρας) για να πάρει το εισιτήριο για τους ομίλους για πρώτη φορά στην ιστορία της αλλά και του Λιχτενστάιν.

Οι ‘’Γαλάζιοι’’ θα μεταβούν στο Λιχτενστάιν με κάθε σοβαρότητα, χωρίς υποτίμηση για να εξασφαλίσουν το πρώτο τρίποντο στη διοργάνωση και να αρχίσουν να κτίζουν βάσεις πρόκρισης και ταυτόχρονα να βάλουν στο ταμείο της Ποδοσφαιρικής Εταιρείας το ποσόν των €500.000

Εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Ντιγκινί, Νταμπό, Βα και Ίλιεφ. Εκτός επίσης ο Πινακάς, ο Πεϊσότο, ο ανέτοιμος Ρέθιο και ο Χάρης Μαυρίας αφου τέθηκε εκτός πλάνων. Στα θετικά η συμπερίληψη του Ζράντι στην αποστολή.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί αύριο στο Rheinpark Stadion  χωρητικότητας 5,873 στις 22:00 ώρα Κύπρου.